• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova s marakujou a mangem
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s marakujou a mangem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Úžasný dezert z bílkového sněhu má původ patrně v Austrálii nebo na Novém Zélandu. Jméno dostal po ruské baleríně Anně Pavlovové. V našem receptu budeme pavlovu zdobit šlehačkou, plátky manga a dužinou marakuji.

Suroviny

1 porce
    • 150
      ml vejce bílek ze 4 vajec
    • 220
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce bílý vinný ocet
    • 2
      lžíce kukuřičný škrob
    • 1
      špetka sůl
  • na ozdobení
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 125
      ml marakuja dužina ze 4 plodů
    • mango zralé nakrájené na tenké plátky

Postup přípravy receptu

1
Do vaječných bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte v hustý, lesklý sníh bez bublin. Při šlehání postupně přidávejte cukr, pak kukuřičný škrob a ocet. Správnou konzistenci sněhu s cukrem poznáte také podle toho, že směs ztrojnásobí svůj objem a když vyjmete metly, tvoří špičky.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Předehřejte si troubu na 150 °C. Plech potáhněte pečícím papírem, na něj navršte připravené těsto do tvaru kolečka (jedno velké a dvě malé). Ideálně po okrajích vyšší než uprostřed. Dejte do trouby a pečte na 120 °C po dobu 80 minut, dokud špejle vložená dovnitř, nevyjde čistá. Po upečení by měla Pavlova zůstat bílá, na povrchu křupavá a uvnitř vláčná.
3
Nechte vychladnout v troubě 1-2 hodiny. Neotvírejte dvířka, dokud není trouba úplně vychlazená.

RADA: VIDEO, jak na Míša řezy krok za krokem!

4
Šlehačku řádně vyšlehejte do pevna a natřete na vychladlý korpus, pak dužinu z maracuji a nakonec poklaďte plátky manga. Podávejte nejlépe ihned.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova se šlehačkou a jahodami

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

Pavlova s granátovým jablkem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý vinný ocet Kukuřičný škrob Mango Marakuja Moučkový cukr Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový řízek

Plněný vepřový řízek

Pampeliškové víno

Pampeliškové víno

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Těstovinový salát s tuňákem IV.

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Zapečená (nejen) krůtí játra

Zapečená (nejen) krůtí játra

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Čokoládové dortíky

Čokoládové dortíky

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

"Řepáky" bramboráky z červené řepy

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

111
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
99
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
35
Ovesný pudink, základní recept
Ovesný pudink, základní…
33
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
27
Vietnamské palačinky s krevetami
Vietnamské palačinky s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

Místo tryzny mejdan? Dcery Petra Dopity (†77) plánují na pohřbu koncert

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými…
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pažitková omáčka
Pažitková omáčka
  • Recepty.cz
  • Pavlova s marakujou a mangem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact