• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pavlova je dort z pečených našlehaných bílků z cukrem, zdobený šlehačkou a ovocem. Pravděpodobně pochází z Nového Zélandu, kde byl připraven na počest baletky Pavlovové. Lehoučký sněhový korpus tohoto dortu byl inspirován právě nadýchanou baletní sukní.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks bílek
    • 400
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob
    • potravinářské barvivo gelové, červené
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks granátové jablko
    • 20
      g maliny lyofilizované
    • máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Bílky dejte do suché čisté mísy robotu a šlehejte střední rychlostí. Až napění, postupně přisypávejte cukr a dál šlehejte asi 10 minut, dokud nevznikne pevný sníh. Přidejte škrob a ocet a ještě důkladně prošlehejte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Troubu rozehřejte na teplotu 150 °C. Na pečicí papír na plechu nakreslete kruh o průměru asi 20 cm. Pomocí lžíce na něj skládejte těsně vedle sebe kopečky sněhu. Potravinářskou barvou za pomoci špejle nakreslete do sněhu červené spirály.
3
Pavlovu dejte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte 80 minut.
4
Smetanu ušlehejte dotuha a ozdobte jí dort. Posypte zrnky granátového jablka, rozdrolenými malinami a mátou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

Mini pavlova s kokosovým krémem

Mini pavlova s kokosovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Granátové jablko Kukuřičný škrob Maliny Máta Moučkový cukr Potravinářské barvivo Smetana ke šlehání Vinný ocet

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Plněné krůtí stehno

Plněné krůtí stehno

Makovec bez vajec II.

Makovec bez vajec II.

Buchta z mléka

Buchta z mléka

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem

Citronová bábovka z pomazánkového másla

Citronová bábovka z pomazánkového…

Krémová polévka

Krémová polévka

Zapečené brambory s kuřecím masem

Zapečené brambory s kuřecím masem

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

Doporučujeme

40 minut
Zelňačka s bramborovou kaší

Zelňačka s bramborovou kaší

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Nepečené lotus kuličky

Nepečené lotus kuličky

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Bramborový salát

Bramborový salát

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

53
Vaječný koňak
Vaječný koňak
44
Plec pečená (nejen) se zelím
Plec pečená (nejen) se…
42
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka: Recept a 8 rad, díky kterým se vám určitě povede
Dokonalá vánočka podle cukráře Josefa Maršálka:…
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli: Udělejte sladký salámek, roládu nebo kuličky
Rychlé nepečené cukroví na poslední chvíli:…
Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle, kdy už máte sladkého dost
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle,…
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
AHA.cz Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Obří smutek u Arichtevy: Dvojitá ztráta bodá jako nůž!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Sylvie Grateau je skutečnou ikonou Emily in Paris: Inspiruje ženy 50+ i 60+! Čím okouzlila?

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

Žena, kterou zmlátila Sára Saudková: Zpověď o utajeném mileneckém vztahu!

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Vánoční smůla podle znamení zvěrokruhu: Koho čeká pořádný chaos?

Další doporučené recepty:

Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
  • Recepty.cz
  • Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact