• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Napište svůj komentář k receptu

Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 110 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pavlova je dort z pečených našlehaných bílků z cukrem, zdobený šlehačkou a ovocem. Pravděpodobně pochází z Nového Zélandu, kde byl připraven na počest baletky Pavlovové. Lehoučký sněhový korpus tohoto dortu byl inspirován právě nadýchanou baletní sukní.

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks bílek
    • 400
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce vinný ocet
    • 4
      lžíce kukuřičný škrob
    • potravinářské barvivo gelové, červené
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks granátové jablko
    • 20
      g maliny lyofilizované
    • máta na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Bílky dejte do suché čisté mísy robotu a šlehejte střední rychlostí. Až napění, postupně přisypávejte cukr a dál šlehejte asi 10 minut, dokud nevznikne pevný sníh. Přidejte škrob a ocet a ještě důkladně prošlehejte.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

2
Troubu rozehřejte na teplotu 150 °C. Na pečicí papír na plechu nakreslete kruh o průměru asi 20 cm. Pomocí lžíce na něj skládejte těsně vedle sebe kopečky sněhu. Potravinářskou barvou za pomoci špejle nakreslete do sněhu červené spirály.
3
Pavlovu dejte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte 80 minut.
4
Smetanu ušlehejte dotuha a ozdobte jí dort. Posypte zrnky granátového jablka, rozdrolenými malinami a mátou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Vánoční Pavlova

Vánoční Pavlova

Mini pavlova s kokosovým krémem

Mini pavlova s kokosovým krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Granátové jablko Kukuřičný škrob Maliny Máta Moučkový cukr Potravinářské barvivo Smetana ke šlehání Vinný ocet

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zabijačková polévka

Zabijačková polévka

Báječné špízy

Báječné špízy

Kuře na nových bramborách

Kuře na nových bramborách

Pikantní škvarková pomazánka

Pikantní škvarková pomazánka

Výborné koblížky z trouby

Výborné koblížky z trouby

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Dušené hovězí s mrkví a fazolkami

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Palačinky s ovesnými vločkami a jablky

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Přírodní maso se žampiony - minutka

Přírodní maso se žampiony - minutka

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Pavlova nadýchaná, jak baletní sukně

Poslední sledované recepty

217
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
175
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
170
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty
124
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
86
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

Zraněný syn Bartošky (†78) Janek (39): Magnet na ženy!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Pavlova plná ovoce
Pavlova plná ovoce
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s citronovým krémem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s marakujou a mangem
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova s pistáciemi a višněmi
Pavlova se šlehačkou a jahodami
Pavlova se šlehačkou a jahodami
  • Recepty.cz
  • Pavlova s granátovým jablkem a sušenými malinami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact