• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Paví oko
Napište svůj komentář k receptu

Paví oko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paví oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Roláda:
    • 3
      ks žloutek
    • 60
      g cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 90
      g cukr
    • 60
      g strouhané ořechy
    • 40
      g strouhanka
    • hnědý rum
    • kakao
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na plech a po upečení natřeme marmeládou a stočíme do rolády. Vymažeme formu na chlebíček nebo srnčí hřbet a připravíme si náplň. 1/2 náplně vlijeme do formy, vložíme upečenou roládu a zalijeme 1/2 polovinou náplně. Pečeme v mírné troubě asi 3/4 hodiny. Upečené polijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sandokanovo oko

Sandokanovo oko

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 8. 8. 2008 14:01

    Tak jsem vyzkoušela a určitě ne naposled. Pekařkám doporučuju, je to zajímavý a chutný moučník. Dávám 1.

  • Majka Rončáková | 9. 5. 2008 12:12

    Zrovna jsem to dopekla,ale 3/4 hod. je moc, pekla jsem to necelou 1/2 hod.

  • Gábina H | 7. 5. 2008 15:42

    Aha, díky Jarko :-))

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:17

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:12

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Gábina H | 7. 5. 2008 13:17

    Mám jeden dotaz, jaký je rozdíl mezi srnčím hřbetem a formou na biskupský chlebíček? Mám formy dvě, jednu s kulatým dnem, jednu s hranatým. Která je která? Díky

  • Di | 6. 5. 2008 22:07

    Všechno bych ráda zkusila, jenomže při momentálním stavu naší rodiny 2+0, z toho jeden diabetik, se moc příležitostí k pečení nenajde. Jak vyzkouším, dám určitě zprávu. Formu na biskupský chlebíček mám.

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:56

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá Radka

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:52

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá

  • Simča Sládková | 6. 5. 2008 19:00

    Jo, jo, dort želvičku jsem taky dělala :-) není to složité a přitom je to velice efektní...Je to tady: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPHOPQOQN&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 17:42

    Terezko, šarlotu znám, dělala jsem ji v dávných dobách naší Markétě k svátku jako želvu :-))

  • Tereza J. | 6. 5. 2008 17:00

    Jarka, dáva sa to aj do okrúhlej formy, volá sa to šarlota a recept som pridala už pomerne dávno :)))

  • Di | 6. 5. 2008 15:54

    Díky Jarko, budu ořemýšlet o Tvé i Radčině variantě.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 12:54

    Jo, mám pocit (už je to delší doba), že jsem tenkrát dělala krém z jogurtu, cukru a želatiny. Tvarohový krém by šel určitě taky. Možná to ještě někde najdu vystřižené, tak to napíšu, aby to bylo přesně :-)

  • Di | 6. 5. 2008 12:20

    Takže lze třeba použít tvarohovou hmotu? To vypadá dobře.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 11:48

    Di, kdysi jsem v nějakém časopisu objevila nápad: vyložit formu na srnčí hřbet fólií, nalít část krému se želatinou, položit piškotovou roládu promazanou džemem a zalít zbytkem krému. Nechat ztuhnout, vyklopit, nakrájet na plátky. Vypadalo to docela hezky, musí být dost želatiny, aby to pořádně ztuhlo. Do krému se může ještě zamíchat na kousky nakrájené ovoce.

  • Di | 6. 5. 2008 08:40

    Radko, gratuluji, jste asi jedna z mála, kdo dokázal přidat na tento web s mnoha tisíci receptů ještě něco zcela originálního. Až bude příležitost, vyzkouším. Ale také by mě zajímalo, zda roládu péci raději méně, když půjde znova do trouby. Jarko, Tvoje varianta vypadá také moc zajímavě, nemohla by ses podělit o recept a dojmy?

  • Zdena z JM | 6. 5. 2008 07:09

    Vypadá to opravdu zajímavě, ale co ta roláda? Nebude příliš vysušená, když se 2x peče?

  • Vlaďka Daranská | 6. 5. 2008 06:42

    Souhlasím,že je to zajímavý recept!:-)Za pár dní ho určitě vyzkouším...Ale šikla by se fotka pro lepší představu...šlo by to,Radko?:c)))Díky

  • Lída Krutská | 5. 5. 2008 21:51

    Taky mě to láká a recept se mi líbí, ale dost dobře si to neumím představit ?

  • Jarka O. | 5. 5. 2008 12:22

    Zajímavý recept...Jednou jsem dělala roládu vloženou do srnčího hřbetu, ale kolem byl krém. Tohle je znovu pečené, zkusím a dám vědět, láká mě to:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hnědý rum Kakao Marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Strouhané ořechy Strouhanka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Mrkvová bábovka

Mrkvová bábovka

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Kuřecí guláš na černém pivu s knedlíkem

Kuřecí guláš na černém pivu s…

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Doporučujeme

60 minut
Chilli con carne

Chilli con carne

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Sulc - recept po babičce
Sulc - recept po babičce
14
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
14
Čokoládové crinkles
Čokoládové crinkles
13
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené tipy a trik, jak udělat z kyselých plodů sladké
Jak poznat nejchutnější mandarinky? Dva ověřené…
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam vyrazit na svařák, trdelník a další dobroty?
Nejhezčí vánoční trhy u nás i za hranicemi: Kam…
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich uleví
Trápí vás úzkosti? Těchto 10 potravin vám od nich…
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept, díky kterému budete v pohodě i během ponurých dnů
Naučte se jíst hygge: Zkuste severský recept,…
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
AHA.cz Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku  zničila vojna!

Muži v životě Kotrbové (†78): Velkou lásku zničila vojna!

Mimibazar Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Tipy na vánoční dárky 2025: Inspirace pro celou rodinu

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Oslňte na večírku i s omezeným rozpočtem! Výběr šatů do 600 Kč, které se hodí i na Vánoce a silvestra

Ženy.cz Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Vysoký bodycount: Proč je chlap frajer, a žena levná?

Blesk.cz Narozeniny Sabiny Pšádové: Sešli se všichni Bacheloři!

Narozeniny Sabiny Pšádové: Sešli se všichni Bacheloři!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

Nový díl Eroskopu: Velká erotická předpověď! Rady od sexy řemeslníka...

  • Recepty.cz
  • Paví oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact