• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paví oko
Napište svůj komentář k receptu

Paví oko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paví oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Roláda:
    • 3
      ks žloutek
    • 60
      g cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 90
      g cukr
    • 60
      g strouhané ořechy
    • 40
      g strouhanka
    • hnědý rum
    • kakao
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na plech a po upečení natřeme marmeládou a stočíme do rolády. Vymažeme formu na chlebíček nebo srnčí hřbet a připravíme si náplň. 1/2 náplně vlijeme do formy, vložíme upečenou roládu a zalijeme 1/2 polovinou náplně. Pečeme v mírné troubě asi 3/4 hodiny. Upečené polijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sandokanovo oko

Sandokanovo oko

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 8. 8. 2008 14:01

    Tak jsem vyzkoušela a určitě ne naposled. Pekařkám doporučuju, je to zajímavý a chutný moučník. Dávám 1.

  • Majka Rončáková | 9. 5. 2008 12:12

    Zrovna jsem to dopekla,ale 3/4 hod. je moc, pekla jsem to necelou 1/2 hod.

  • Gábina H | 7. 5. 2008 15:42

    Aha, díky Jarko :-))

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:17

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:12

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Gábina H | 7. 5. 2008 13:17

    Mám jeden dotaz, jaký je rozdíl mezi srnčím hřbetem a formou na biskupský chlebíček? Mám formy dvě, jednu s kulatým dnem, jednu s hranatým. Která je která? Díky

  • Di | 6. 5. 2008 22:07

    Všechno bych ráda zkusila, jenomže při momentálním stavu naší rodiny 2+0, z toho jeden diabetik, se moc příležitostí k pečení nenajde. Jak vyzkouším, dám určitě zprávu. Formu na biskupský chlebíček mám.

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:56

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá Radka

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:52

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá

  • Simča Sládková | 6. 5. 2008 19:00

    Jo, jo, dort želvičku jsem taky dělala :-) není to složité a přitom je to velice efektní...Je to tady: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPHOPQOQN&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 17:42

    Terezko, šarlotu znám, dělala jsem ji v dávných dobách naší Markétě k svátku jako želvu :-))

  • Tereza J. | 6. 5. 2008 17:00

    Jarka, dáva sa to aj do okrúhlej formy, volá sa to šarlota a recept som pridala už pomerne dávno :)))

  • Di | 6. 5. 2008 15:54

    Díky Jarko, budu ořemýšlet o Tvé i Radčině variantě.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 12:54

    Jo, mám pocit (už je to delší doba), že jsem tenkrát dělala krém z jogurtu, cukru a želatiny. Tvarohový krém by šel určitě taky. Možná to ještě někde najdu vystřižené, tak to napíšu, aby to bylo přesně :-)

  • Di | 6. 5. 2008 12:20

    Takže lze třeba použít tvarohovou hmotu? To vypadá dobře.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 11:48

    Di, kdysi jsem v nějakém časopisu objevila nápad: vyložit formu na srnčí hřbet fólií, nalít část krému se želatinou, položit piškotovou roládu promazanou džemem a zalít zbytkem krému. Nechat ztuhnout, vyklopit, nakrájet na plátky. Vypadalo to docela hezky, musí být dost želatiny, aby to pořádně ztuhlo. Do krému se může ještě zamíchat na kousky nakrájené ovoce.

  • Di | 6. 5. 2008 08:40

    Radko, gratuluji, jste asi jedna z mála, kdo dokázal přidat na tento web s mnoha tisíci receptů ještě něco zcela originálního. Až bude příležitost, vyzkouším. Ale také by mě zajímalo, zda roládu péci raději méně, když půjde znova do trouby. Jarko, Tvoje varianta vypadá také moc zajímavě, nemohla by ses podělit o recept a dojmy?

  • Zdena z JM | 6. 5. 2008 07:09

    Vypadá to opravdu zajímavě, ale co ta roláda? Nebude příliš vysušená, když se 2x peče?

  • Vlaďka Daranská | 6. 5. 2008 06:42

    Souhlasím,že je to zajímavý recept!:-)Za pár dní ho určitě vyzkouším...Ale šikla by se fotka pro lepší představu...šlo by to,Radko?:c)))Díky

  • Lída Krutská | 5. 5. 2008 21:51

    Taky mě to láká a recept se mi líbí, ale dost dobře si to neumím představit ?

  • Jarka O. | 5. 5. 2008 12:22

    Zajímavý recept...Jednou jsem dělala roládu vloženou do srnčího hřbetu, ale kolem byl krém. Tohle je znovu pečené, zkusím a dám vědět, láká mě to:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hnědý rum Kakao Marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Strouhané ořechy Strouhanka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Zavařování hub

Zavařování hub

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Listové tyčinky na sladko

Listové tyčinky na sladko

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

115
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
52
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka
49
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
46
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…
44
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem
Smažená rýže se…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Skandál v rodině moderátorky Novy: Koupili vilu za 25 milionů, nemají nic

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Fuckupy z dovolené v Indonésii aneb Jak jsme přežili otravu jídlem i zrušený let

Blesk.cz Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

Dědictví po zesnulé metalové legendě Ozzym (†76): Kdo dostane jeho miliardy?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu, a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu, a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Paví oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact