• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paví oko
Napište svůj komentář k receptu

Paví oko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paví oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Roláda:
    • 3
      ks žloutek
    • 60
      g cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 90
      g cukr
    • 60
      g strouhané ořechy
    • 40
      g strouhanka
    • hnědý rum
    • kakao
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na plech a po upečení natřeme marmeládou a stočíme do rolády. Vymažeme formu na chlebíček nebo srnčí hřbet a připravíme si náplň. 1/2 náplně vlijeme do formy, vložíme upečenou roládu a zalijeme 1/2 polovinou náplně. Pečeme v mírné troubě asi 3/4 hodiny. Upečené polijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sandokanovo oko

Sandokanovo oko

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 8. 8. 2008 14:01

    Tak jsem vyzkoušela a určitě ne naposled. Pekařkám doporučuju, je to zajímavý a chutný moučník. Dávám 1.

  • Majka Rončáková | 9. 5. 2008 12:12

    Zrovna jsem to dopekla,ale 3/4 hod. je moc, pekla jsem to necelou 1/2 hod.

  • Gábina H | 7. 5. 2008 15:42

    Aha, díky Jarko :-))

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:17

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:12

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Gábina H | 7. 5. 2008 13:17

    Mám jeden dotaz, jaký je rozdíl mezi srnčím hřbetem a formou na biskupský chlebíček? Mám formy dvě, jednu s kulatým dnem, jednu s hranatým. Která je která? Díky

  • Di | 6. 5. 2008 22:07

    Všechno bych ráda zkusila, jenomže při momentálním stavu naší rodiny 2+0, z toho jeden diabetik, se moc příležitostí k pečení nenajde. Jak vyzkouším, dám určitě zprávu. Formu na biskupský chlebíček mám.

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:56

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá Radka

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:52

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá

  • Simča Sládková | 6. 5. 2008 19:00

    Jo, jo, dort želvičku jsem taky dělala :-) není to složité a přitom je to velice efektní...Je to tady: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPHOPQOQN&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 17:42

    Terezko, šarlotu znám, dělala jsem ji v dávných dobách naší Markétě k svátku jako želvu :-))

  • Tereza J. | 6. 5. 2008 17:00

    Jarka, dáva sa to aj do okrúhlej formy, volá sa to šarlota a recept som pridala už pomerne dávno :)))

  • Di | 6. 5. 2008 15:54

    Díky Jarko, budu ořemýšlet o Tvé i Radčině variantě.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 12:54

    Jo, mám pocit (už je to delší doba), že jsem tenkrát dělala krém z jogurtu, cukru a želatiny. Tvarohový krém by šel určitě taky. Možná to ještě někde najdu vystřižené, tak to napíšu, aby to bylo přesně :-)

  • Di | 6. 5. 2008 12:20

    Takže lze třeba použít tvarohovou hmotu? To vypadá dobře.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 11:48

    Di, kdysi jsem v nějakém časopisu objevila nápad: vyložit formu na srnčí hřbet fólií, nalít část krému se želatinou, položit piškotovou roládu promazanou džemem a zalít zbytkem krému. Nechat ztuhnout, vyklopit, nakrájet na plátky. Vypadalo to docela hezky, musí být dost želatiny, aby to pořádně ztuhlo. Do krému se může ještě zamíchat na kousky nakrájené ovoce.

  • Di | 6. 5. 2008 08:40

    Radko, gratuluji, jste asi jedna z mála, kdo dokázal přidat na tento web s mnoha tisíci receptů ještě něco zcela originálního. Až bude příležitost, vyzkouším. Ale také by mě zajímalo, zda roládu péci raději méně, když půjde znova do trouby. Jarko, Tvoje varianta vypadá také moc zajímavě, nemohla by ses podělit o recept a dojmy?

  • Zdena z JM | 6. 5. 2008 07:09

    Vypadá to opravdu zajímavě, ale co ta roláda? Nebude příliš vysušená, když se 2x peče?

  • Vlaďka Daranská | 6. 5. 2008 06:42

    Souhlasím,že je to zajímavý recept!:-)Za pár dní ho určitě vyzkouším...Ale šikla by se fotka pro lepší představu...šlo by to,Radko?:c)))Díky

  • Lída Krutská | 5. 5. 2008 21:51

    Taky mě to láká a recept se mi líbí, ale dost dobře si to neumím představit ?

  • Jarka O. | 5. 5. 2008 12:22

    Zajímavý recept...Jednou jsem dělala roládu vloženou do srnčího hřbetu, ale kolem byl krém. Tohle je znovu pečené, zkusím a dám vědět, láká mě to:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hnědý rum Kakao Marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Strouhané ořechy Strouhanka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smažený celer se sýrem

Smažený celer se sýrem

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Párky na černém pivu

Párky na černém pivu

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Fitness Makovec

Fitness Makovec

Plněná cuketa

Plněná cuketa

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

66
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
40
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
32
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
27
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…
26
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské, sladkokyselé nebo s chilli papričkou
Nakládané okurky 3x jinak: Ochutnejte znojemské,…
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste povidla bez míchání, koláč i marinádu
Recepty ze švestek nasladko i naslano. Zkuste…
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s voňavým kořením, bylinkami nebo dalším ovocem
Broskvová marmeláda 4x jinak: Zkuste variantu s…
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
AHA.cz Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Nečekaná pravda o Kodetovi (†67): Zákaz a zrada vlastní matky!

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Která znamení by spolu neměla chodit, a už vůbec ne žít? Těmto to nebude fungovat!

Blesk pro ženy Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Jiřina Bohdalová je pro mě Tina Turner, říká její kadeřnice. Ukázala poklady z archivu!

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Denisa Grossová se toho nebojí: Poprvé vyzkoušela vodní skútr!

Denisa Grossová se toho nebojí: Poprvé vyzkoušela vodní skútr!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

Kniha podle znamení zvěrokruhu: Jaké letní čtení si máte přibalit na dovolenou?

  • Recepty.cz
  • Paví oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact