• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Paví oko
Napište svůj komentář k receptu

Paví oko

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paví oko
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Roláda:
    • 3
      ks žloutek
    • 60
      g cukr
    • 50
      g polohrubá mouka
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks sníh z bílku
    • 90
      g cukr
    • 60
      g strouhané ořechy
    • 40
      g strouhanka
    • hnědý rum
    • kakao
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • marmeláda
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky utřeme s cukrem, vmícháme mouku a nakonec sníh z bílků. Nalijeme na plech a po upečení natřeme marmeládou a stočíme do rolády. Vymažeme formu na chlebíček nebo srnčí hřbet a připravíme si náplň. 1/2 náplně vlijeme do formy, vložíme upečenou roládu a zalijeme 1/2 polovinou náplně. Pečeme v mírné troubě asi 3/4 hodiny. Upečené polijeme čokoládovou polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sandokanovo oko

Sandokanovo oko

Volské oko v chlebu

Volské oko v chlebu

Chlupaté volské oko

Chlupaté volské oko

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jarka O. | 8. 8. 2008 14:01

    Tak jsem vyzkoušela a určitě ne naposled. Pekařkám doporučuju, je to zajímavý a chutný moučník. Dávám 1.

  • Majka Rončáková | 9. 5. 2008 12:12

    Zrovna jsem to dopekla,ale 3/4 hod. je moc, pekla jsem to necelou 1/2 hod.

  • Gábina H | 7. 5. 2008 15:42

    Aha, díky Jarko :-))

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:17

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Jarka O. | 7. 5. 2008 14:12

    Gábino, ta s kulatým dnem je srnčí hřbet:-)

  • Gábina H | 7. 5. 2008 13:17

    Mám jeden dotaz, jaký je rozdíl mezi srnčím hřbetem a formou na biskupský chlebíček? Mám formy dvě, jednu s kulatým dnem, jednu s hranatým. Která je která? Díky

  • Di | 6. 5. 2008 22:07

    Všechno bych ráda zkusila, jenomže při momentálním stavu naší rodiny 2+0, z toho jeden diabetik, se moc příležitostí k pečení nenajde. Jak vyzkouším, dám určitě zprávu. Formu na biskupský chlebíček mám.

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:56

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá Radka

  • radmila pytlikova | 6. 5. 2008 19:52

    Di,roládu pečte úplně normálně,nebojte se vysušená nebude. On ten srnčí hřbet není ideální je malý,lepší je forma na biskup.chlebíček.Ta doba pečení může být i kratší v druhém těstě není totiž mouka a tak se to dlouho nepeče. Napište mi jak chutnal,pokud ho budete péct ,jsem velmi zvědavá

  • Simča Sládková | 6. 5. 2008 19:00

    Jo, jo, dort želvičku jsem taky dělala :-) není to složité a přitom je to velice efektní...Je to tady: http://recepty.atlas.cz/recept.asp?id_receptu=JPHOPQOQN&id_kategorie=JNLQCOO5

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 17:42

    Terezko, šarlotu znám, dělala jsem ji v dávných dobách naší Markétě k svátku jako želvu :-))

  • Tereza J. | 6. 5. 2008 17:00

    Jarka, dáva sa to aj do okrúhlej formy, volá sa to šarlota a recept som pridala už pomerne dávno :)))

  • Di | 6. 5. 2008 15:54

    Díky Jarko, budu ořemýšlet o Tvé i Radčině variantě.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 12:54

    Jo, mám pocit (už je to delší doba), že jsem tenkrát dělala krém z jogurtu, cukru a želatiny. Tvarohový krém by šel určitě taky. Možná to ještě někde najdu vystřižené, tak to napíšu, aby to bylo přesně :-)

  • Di | 6. 5. 2008 12:20

    Takže lze třeba použít tvarohovou hmotu? To vypadá dobře.

  • Jarka O. | 6. 5. 2008 11:48

    Di, kdysi jsem v nějakém časopisu objevila nápad: vyložit formu na srnčí hřbet fólií, nalít část krému se želatinou, položit piškotovou roládu promazanou džemem a zalít zbytkem krému. Nechat ztuhnout, vyklopit, nakrájet na plátky. Vypadalo to docela hezky, musí být dost želatiny, aby to pořádně ztuhlo. Do krému se může ještě zamíchat na kousky nakrájené ovoce.

  • Di | 6. 5. 2008 08:40

    Radko, gratuluji, jste asi jedna z mála, kdo dokázal přidat na tento web s mnoha tisíci receptů ještě něco zcela originálního. Až bude příležitost, vyzkouším. Ale také by mě zajímalo, zda roládu péci raději méně, když půjde znova do trouby. Jarko, Tvoje varianta vypadá také moc zajímavě, nemohla by ses podělit o recept a dojmy?

  • Zdena z JM | 6. 5. 2008 07:09

    Vypadá to opravdu zajímavě, ale co ta roláda? Nebude příliš vysušená, když se 2x peče?

  • Vlaďka Daranská | 6. 5. 2008 06:42

    Souhlasím,že je to zajímavý recept!:-)Za pár dní ho určitě vyzkouším...Ale šikla by se fotka pro lepší představu...šlo by to,Radko?:c)))Díky

  • Lída Krutská | 5. 5. 2008 21:51

    Taky mě to láká a recept se mi líbí, ale dost dobře si to neumím představit ?

  • Jarka O. | 5. 5. 2008 12:22

    Zajímavý recept...Jednou jsem dělala roládu vloženou do srnčího hřbetu, ale kolem byl krém. Tohle je znovu pečené, zkusím a dám vědět, láká mě to:-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Svačina Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr Hnědý rum Kakao Marmeláda Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Strouhané ořechy Strouhanka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tuňákový salát

Tuňákový salát

Domácí lazaně

Domácí lazaně

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Báječné ovocné koláčky - snadno a rychle

Báječné ovocné koláčky - snadno a…

Pribináček

Pribináček

Luigiho zeleninové rizoto na italský způsob

Luigiho zeleninové rizoto na italský…

Jednoduchá vločková polévka s kapustičkami

Jednoduchá vločková polévka s…

Hovězí po burgunsku

Hovězí po burgunsku

Doporučujeme

10 minut
Rybičková pomazánka

Rybičková pomazánka

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

1713
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
89
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
79
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
70
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
69
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého břicha. Pozor si dejte i na některé zdravé potraviny!
9 rad, jak se s pomocí jídla zbavit vypouklého…
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Netradiční pizzy, které si zamiluje celá rodina
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté, odpalované i bez koulení
Nejlepší jahodové knedlíky: Tvarohové, kynuté,…
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými uspějete i u dětí
Rychlé obědy či večeře: 10 receptů, se kterými…
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně Zdeňky Mazúrové: 5 receptů, které chutnají naprosto skvěle
Letní dobroty podle královny bezlepkové kuchyně…
AHA.cz Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Agáta v slzách u Žilkové: Je to masakr! Včera jsem se zhroutila

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Když nestíháte pedikúru: Ultra trendy síťované baleríny vás zachrání!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

Emotivní předposlední díl Survivoru: Žádost o ruku i podraz! Kdo soutěž opustil?

SportRevue.cz FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

FOTO: Je to tak, nejhezčí manželku v Atlétiku Madrid má Španěl Álvaro Morata

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

Znáte číslo energie vašeho vztahu? Můžete díky tomu zabránit hádkám i rozvodu, slibuje odbornice

  • Recepty.cz
  • Paví oko
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact