• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová smetanová omáčka na těstoviny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg patizony
    • 50
      g máslo
    • 1
      cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      sladká smetana
    • 250
      ml vývar
    • hladká mouka
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Omyté patizony oloupeme a vydlabeme semena a dužinu nakrájíme na kostičky. Na polovině másla zpěníme jemně pokrájenou cibuli, přidáme patizony, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Dusíme 20 min. Mezitím z mouky a druhé 1/2 másla připravíme světlou jíšku, kterou patizony zahustíme, dusíme dalších 10 min. (Pokud nechcete jíšku, můžete zahustit omáčku solamylem rozpuštěným v troše vody). Na závěr zjemníme smetanou a přidáme česnek. Jinak si omáčku můžete dochutit třeba ještě bylinkami dle vlastní chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová směs - bezmasá

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Patizonová polévka s koprem a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BronislavaP
    BronislavaP | 19. 1. 2016 13:01

    Dnes jsem dělala na oběd, vývar jsem nedávala a omáčka byla i tak dobrá...

  • wendy | 10. 6. 2015 03:21

    jaký vyvar prosím ?

  • wendy | 10. 6. 2015 03:19

    jaký ten vývar ?

  • ugg classic short sale | 5. 10. 2013 13:51

    But she said that the orchid-house was so hot it gave her the headache. She had seen the plant once once again, as well as the aerial rootlets, which had been now some of them greater than ugg classic short sale http://www.socapineurope.co.uk a foot long, had unfortunately reminded her of tentacles reaching out immediately after something; and they got into her dreams, growing immediately after her with incredible rapidity. To ensure that ugg classic short sale http://www.socapineurope.co.uk she had settled to her entire satisfaction that she would not see that plant once again, and Wedderburn had to admire its leaves alone. They had been of your ordinary broad form, plus a deep glossy green, with splashes and dots of deep red towards the base He knew of no other leaves very ugg classic short sale http://www.socapineurope.co.uk like them.

  • Adulík | 4. 10. 2012 13:54

    Dneska jsem dělala omáčku k obědu. Manžel z ní nebyl vůbec nadšen, spíš naopak.. Já byla ale mile překvapena, chutnala mi, a pochutnala si na ní i moje 10 měsíční dcera. Určitě to byl zdravý oběd.

  • ztuin | 20. 9. 2012 17:14

    Od kamarádky jsem dostala patizon a jelikož jsem nechtěla dělat klasiku (tedy obalovaný patizon), pátrala jsem po nějakém jiném receptu. Tenhle mě oslovil a musím říct, že po vyzkoušení naprosto uchvátil. Jsem moc překvapená, jak dobře to chutnalo! Dávám za jedna a přidávám k oblíbeným :o)

  • Suffran | 25. 8. 2012 13:49

    Výborná omáčka, doteď jsem patizon jen obalovala ale tohle je určitě zdravější úprava.

  • Kamila Hejzlarová | 23. 9. 2008 12:48

    tak jsem dneska udelala taky tuto omacku, bez Ligt verze:), s bylinkami do testovin a moc dobre... pridala jsem si nakonec posypala jeste syrem.

  • verca008 | 5. 8. 2007 13:31

    Udělala jsem lait verzi, bez másla, místo smetany jsem použila mléko (odtučněné) s přidáním oregána a taky výborné.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše
Ostatní Zálivky a omáčky Večeře Výjimečný den Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hladká mouka Máslo Patizony Pepř mletý Sladká smetana Sůl Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jablečný koláč

Jablečný koláč

Mojito

Mojito

Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Opilý Izidor - Lux

Opilý Izidor - Lux

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Šusky (opečené škubánky)

Šusky (opečené škubánky)

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Paštika z divočáka

Paštika z divočáka

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

66
Smetanový dort s ovocem
Smetanový dort s ovocem
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
AHA.cz Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Martina Čechová po rozchodu se slavným brankářem: Bez respektu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Bunda, která zastínila trenčkot: Barn jacket milovala už královna Alžběta!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

Zpěvák a lékař Marcell o Zrádcích 2: Všichni jsou připravení!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

Těchto 6 věcí z bytu vyhoďte! Zbavte se negativní energie podle feng-šuej

  • Recepty.cz
  • Patizonová smetanová omáčka na těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact