• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Patizonová směs na topinky, tousty...
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová směs na topinky, tousty...

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
Patizonová směs na topinky, tousty...
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

2 porce
    • 400
      g patizony - očištěný, vydlabaný, oloupaný, cca 300 -
    • olej nebo sádlo
    • 1
      ks cibule
    • 100
      g anglická slanina nebo Váhalova, moravská... cca
    • 2
      stroužek česnek
    • snítka tymiánu
    • drcený kmín
    • pepř mletý
    • sůl nebo sojová omáčka

Postup přípravy receptu

1
Patizon oloupeme, vydlabeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na trošce oleje nebo sádla dosklovata, přidáme drobně pokrájenou slaninu a smažíme lehce dozlatova. Do směsi vmícháme jemně nasekaný česnek, drcený kmín a lístečky tymiánu dle chuti, vše necháme rozvonět a přisypeme nastrouhaný patizon. Osolíme (případně použijeme sojovou omáčku), opepříme a na mírném ohni, pod poklicí dusíme doměkka. Nepodléváme, patizon si pustí trochu šťávy, která bohatě postačí k pomalému podušení.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Podáváme s opečenými tousty, na počesnekované topince, s čerstvým chlebem nebo pečivem... směs můžeme též vmíchat i do vařených těstovin... Před podáváním můžeme topinky nebo těstoviny, posypat strouhaným sýrem, jemně pokrájenou lahůdkovou cibulkou... Vše dle vlastní chuti.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Srbská směs (nejen) na topinky

Srbská směs (nejen) na topinky

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Rychlá směs na topinky

Rychlá směs na topinky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Drcený kmín Olej Patizony Pepř mletý Snítka tymiánu Sůl

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Párky v listovém těstě

Párky v listovém těstě

Bigos

Bigos

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní jídlo

Plov (Pilaf) - Ázerbájdžánské národní…

Muffiny banánovo čokoládové

Muffiny banánovo čokoládové

Frankfurtská polévka

Frankfurtská polévka

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Debrecínské závitky

Debrecínské závitky

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

236
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
33
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Kuřecí kousky s nivou a smetanovou omáčkou
Kuřecí kousky s nivou a…
20
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová (kedlubnová) minutka
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová polévka s koprem a zakysankou
Patizonová směs - bezmasá
Patizonová směs - bezmasá
Patizonové karbanátky
Patizonové karbanátky
Patizonové nudličky s masem
Patizonové nudličky s masem
Patizony zapečené s hermelínem
Patizony zapečené s hermelínem
  • Recepty.cz
  • Patizonová směs na topinky, tousty...
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact