• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka alá hrachovka
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová polévka alá hrachovka

autor: Kecinka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová polévka alá hrachovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • česnek
    • patizony
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • petrželka
    • chleba

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme oloupaný, semínek zbavený a na kostičky nakrájený patizon, nastrouhaný česnek, sůl, kmín, pepř, lehce orestujeme, přidáme vodu a vaříme do měkka. Až je patizon měkký, tak ponorným mixérem, nebo na robotu umixujeme kaši, dle své vlastní chuti dokořeníme, naředíme nebo zahustíme jiškou, provaříme a na závěr přidáme majoránku. Na panvičce orestujeme na kostičky nakrájený chléb, a podáváme jako přílohu k polévce. Posypeme zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrachovka s česnekem

Hrachovka s česnekem

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Patizonová polévka s koprem a…

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janina | 29. 9. 2014 11:09

    Dnes jdu uvařit tuto polévku. Patizony mi vyrostly neplánovaně na kompostu a je jich fakt hodně. Připravuji je jako cuketu, takže takřka do všeho. Do cmundy, do sekané, do karbonátků, na polévky, na zeleninovou omáčku. :-)

  • Tom | 24. 9. 2014 14:00

    A přidejte podušené čerstvé houby :-* :-*

  • janina | 28. 8. 2014 07:43

    tak dnes jdu na polevku a placicky jinak patizon je dobry jako obaleny v troj obale na rizek. je to rychly obed :-( :-) :-(

  • Věra Panská | 12. 9. 2012 14:36

    Dnes jsem uvařila polévku z patizonu byla moc dobrá :-)

  • Monika T | 1. 9. 2009 15:19

    dnes sme mali na obed a bola výborná.

  • Jana Pátková | 1. 9. 2009 12:05

    Já něco podobného dělám i z cukety, takže "létající talíře" nechejte létat a zkuste to, je to dobré, já tedy nemixuji ani nedávám jíšku, jak se cuketa rozvaří, tak to zahustí.Ale ten opečený chlebík to mě nenapadlo!

  • Zora Manasová | 31. 8. 2009 20:54

    Nie je dôvod na hanbu - ak máte radi cuketu alebo lilek či dýni, bude vám chutiť. V podstate to môžete väčšinou navzájom zamieňať v receptoch. Patizóny sú dobré, ale cuketa sa ľahšie šúpe.

  • Marie Pospíšilová | 31. 8. 2009 11:40

    Ahoj všem :-)Za to, co napíšu se stydím, ale dosud jsme patizony neochutnali... jakou mají chuť? Děti jim říkají "lítající talíře" :-) Děkuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Kmín Majoránka Patizony Pepř mletý Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Feferonový salát

Feferonový salát

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Maxi palačinka

Maxi palačinka

"Tiramisu" roláda

"Tiramisu" roláda

Česnekovo-sýrová omáčka

Česnekovo-sýrová omáčka

Apple crumble

Apple crumble

Ořechové fit muffiny

Ořechové fit muffiny

Hlíva s pohankou

Hlíva s pohankou

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

62
Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou
Hruškový koláč s…
48
Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo
Čočková polévka ze zbylé…
46
Mechový dort s mascarpone
Mechový dort s mascarpone
41
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou…
29
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý,…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

Fotograf slavných Robert Vano (77): První fotky po operaci krkavic! Cigárko si však neodpustil

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka alá hrachovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact