• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka alá hrachovka
Napište svůj komentář k receptu

Patizonová polévka alá hrachovka

autor: Kecinka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patizonová polévka alá hrachovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • česnek
    • patizony
    • majoránka
    • pepř mletý
    • sůl
    • kmín
    • petrželka
    • chleba

Postup přípravy receptu

1
Na oleji orestujeme cibulku, přidáme oloupaný, semínek zbavený a na kostičky nakrájený patizon, nastrouhaný česnek, sůl, kmín, pepř, lehce orestujeme, přidáme vodu a vaříme do měkka. Až je patizon měkký, tak ponorným mixérem, nebo na robotu umixujeme kaši, dle své vlastní chuti dokořeníme, naředíme nebo zahustíme jiškou, provaříme a na závěr přidáme majoránku. Na panvičce orestujeme na kostičky nakrájený chléb, a podáváme jako přílohu k polévce. Posypeme zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrachovka s česnekem

Hrachovka s česnekem

Patizonová polévka s koprem a zakysankou

Patizonová polévka s koprem a…

Patizonová (kedlubnová) minutka

Patizonová (kedlubnová) minutka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janina | 29. 9. 2014 11:09

    Dnes jdu uvařit tuto polévku. Patizony mi vyrostly neplánovaně na kompostu a je jich fakt hodně. Připravuji je jako cuketu, takže takřka do všeho. Do cmundy, do sekané, do karbonátků, na polévky, na zeleninovou omáčku. :-)

  • Tom | 24. 9. 2014 14:00

    A přidejte podušené čerstvé houby :-* :-*

  • janina | 28. 8. 2014 07:43

    tak dnes jdu na polevku a placicky jinak patizon je dobry jako obaleny v troj obale na rizek. je to rychly obed :-( :-) :-(

  • Věra Panská | 12. 9. 2012 14:36

    Dnes jsem uvařila polévku z patizonu byla moc dobrá :-)

  • Monika T | 1. 9. 2009 15:19

    dnes sme mali na obed a bola výborná.

  • Jana Pátková | 1. 9. 2009 12:05

    Já něco podobného dělám i z cukety, takže "létající talíře" nechejte létat a zkuste to, je to dobré, já tedy nemixuji ani nedávám jíšku, jak se cuketa rozvaří, tak to zahustí.Ale ten opečený chlebík to mě nenapadlo!

  • Zora Manasová | 31. 8. 2009 20:54

    Nie je dôvod na hanbu - ak máte radi cuketu alebo lilek či dýni, bude vám chutiť. V podstate to môžete väčšinou navzájom zamieňať v receptoch. Patizóny sú dobré, ale cuketa sa ľahšie šúpe.

  • Marie Pospíšilová | 31. 8. 2009 11:40

    Ahoj všem :-)Za to, co napíšu se stydím, ale dosud jsme patizony neochutnali... jakou mají chuť? Děti jim říkají "lítající talíře" :-) Děkuji :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Večeře Vaření Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Chleba Cibule Kmín Majoránka Patizony Pepř mletý Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z paštiky

Pomazánka z paštiky

Brokolicovo-bramborové placičky

Brokolicovo-bramborové placičky

"Paneláková" buchta

"Paneláková" buchta

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Losos grilovaný na cedrovém prkénku

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Borůvkové knedlíky - bez vajec

Grilované brambory s česnekem

Grilované brambory s česnekem

Mrkvový dort Pedro

Mrkvový dort Pedro

Zeleninový vývar

Zeleninový vývar

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

Poslední sledované recepty

112
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
72
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem
Krupicový dezert se…
61
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
45
Nepečený jablkový dort
Nepečený jablkový dort
32
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

Oktopus výrazně omlazuje: Přichází další Švehlík! Vzdálený příbuzný Aloise i Davida

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Patizonová polévka alá hrachovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact