• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Patison s náplní
Napište svůj komentář k receptu

Patison s náplní

autor: Iva Ma
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Patison s náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks patizony
    • šunka (nebo jakýkoliv měkký salám)
    • tvrdý sýr
    • hladká mouka
    • vejce
    • sůl
    • strouhanka - na obalení
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Patison oloupeme, očistíme. Rozřežeme napříč asi na 1,5 cm plátky. Vyškrábneme jádra. Tyto plátky si nařízneme pro vložení náplně ze stran. Náplň je především umístěna v otvorech ( kde byla jádra) a pevným patisonem jen přidržována. Pozor ale, nechat nějakou stranu (strany) neprořezanou, aby náplň lépe držela. V podstatě stačí jen naříznout kousek protože jsou tam otvory po vydlabání jader. Do vzniklého prostoru vložíme šunku nebo měkký salám (chutný je např. i gothaj), tenký plátek tvrdého sýra tak, aby zbytečně nic nepřečnívalo. Usnadní to pak obalování. Dělám i ze čtvrtin s tím, že nařezávám jakoby od středu patisonu (užší místo). Naplněné obalíme v mouce, vejci, strouhance a smažíme ve friťáku nebo na pánvi.
2
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou event. zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Věnec s mandlovou náplní

Věnec s mandlovou náplní

Ovocný koláč s krupicovou náplní

Ovocný koláč s krupicovou náplní

Šátečky s masozeleninovou náplní

Šátečky s masozeleninovou náplní

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva Malá | 3. 12. 2007 20:41

    Ano, plátky trochu silnější-asi tak do 1,5 cm - aby šly ještě v nějaké straně /vodorovně/ rozříznout a do toho otvoru / a také po jádrech/ vložit salám atd. Ted mi napadlo - prostě udělat tam trochu jako kapsu. Pro začátek bych raději zvolila jen 1/2 plátku /rozřezané v šířce, napříč/. Vypadá to trochu jako V a tu část od středu / otevřenější, širší, která má užší masu/ rozříznu tak do 2/3 - aby šlo vložit náplň a drželo k té špičatější straně. Vyjdou pak z toho takové menší bochánky , opět ve tvaru jakoby V. Jinak celý plátek je zase větší , dá se řezat i opačně /ke středu/ - na tom ale nezáleží přece.Když se nezadaří a řez je větší, nevadí, ale je složitější při obalování, musí se opatrněji a trochu přitlačit-aby nevypadávala náplň.Na to ale přijdete, je to snadné. Doufám, že jsem vysvětlila podrobněji .Je to levné, chutné a když máme větší úrodu, tak i plněné, osmažené zamrazíme. Pak třeba v zimě přijde vhod-je to změna.

  • Jarka O. | 30. 11. 2007 11:30

    Jejda, patizony milujeme, ale asi nějak špatně chápu to rozřezání - jsou to jednotlivé plátky nebo to nakonec drží pohromadě ? Chtělo by to obrázek...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Uzeniny Smažení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Patizony Rostlinný olej Strouhanka Sůl Šunka Tvrdý sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí satay

Kuřecí satay

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Kuřecí prsa v nivové omáčce

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Pečené kuřecí závitky

Pečené kuřecí závitky

Dort od lenocha

Dort od lenocha

Pikantní bramborový guláš

Pikantní bramborový guláš

Koláček z pohanky

Koláček z pohanky

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Doporučujeme

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

60 minut
Linecké těsto pro začátečníky

Linecké těsto pro začátečníky

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

83
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
41
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
28
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Jednoduché rybízové muffiny / koláč
Jednoduché rybízové…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!
Jak poznat dobré máslo? Záleží na názvu i…
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky, medovníčky nebo slunečnicové sušenky
Jak na zdravé cukroví? Zkuste marokánky,…
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční cukroví: Inspirujte se v…
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky, které vám ušetří spoustu času i práce
Dnes vaří Těhotnej kuchař: Skvělé rychlovky,…
AHA.cz Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Důvod rozvodu Vémolových je venku: TO JE TEPRVE SÍLA

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Ženy.cz Máte doma chytré dítě? Tak mu to hlavně neříkejte!

Máte doma chytré dítě? Tak mu to hlavně neříkejte!

Blesk.cz Švagrová Hezuckého (†55) a její zpověď: Dojemný slib do nebe!

Švagrová Hezuckého (†55) a její zpověď: Dojemný slib do nebe!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

Runový horoskop na prosinec: Býky ovládne nová láska, Váhy zažijí velké změny a Štíry čeká měsíc plný smůly

  • Recepty.cz
  • Patison s náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact