• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Páteční kuřecí závitky
Napište svůj komentář k receptu

Páteční kuřecí závitky

autor: janulka71
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Páteční kuřecí závitky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa
    • anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • hořčice
    • 1
      ks bobkový list
    • 2
      ks nové koření
    • sladká smetana
    • zakysaná smetana
    • sůl
    • vegeta
    • paprika - sladká
    • jíška hotová

Postup přípravy receptu

1
Řízky naklepeme, osolíme, z jedné strany potřeme hořčicí, položíme plátek anglické slaniny a najemno nakrájenou cibulku, takto připravené plátky svineme a zpevníme nití a nebo páratky. Do kastrolu nalijeme trochu oleje zpěníme cibulku, přisypeme trošku červené mleté papriky a na tento základ položíme závitky, přidáme bobkový list, nové koření, trochu vegety a podlijeme vodou.
2
Závitky dusíme asi 1 hod., poté je vytáhneme na talíř. Ze štávy odstraníme bobkový list a vlijeme smetanu rozmíchanou se zakysanou smetanou, prohřejeme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Zpět vložíme závitky a podáváme. Jako příloha je nejlepší houskový knedlík.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Páteční lívanečky

Páteční lívanečky

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Babiččin páteční půst (Imam Bajalda)

Kuřecí závitky s nivou

Kuřecí závitky s nivou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Chezzie S | 12. 4. 2010 18:44

    bylo to moc dobre, omacku jsem udelala jen ze zakysanky a ani nezahustovala a s bramborovym knedlikem to byla nedelni mnamka :-)

  • Martina Matoušková | 27. 12. 2009 14:41

    Tohle vůbec není špatné jídlo - přidala jsem do závitků ještě pokrájené olivy a bylo to moc dobré. Omáčku jsem udělala jen ze sladké smetany (vařila jsem jen 2 porce) a pak jsem omáčku rozmixovala, takže už se skoro nemusela ničím zahušťovat. Jako přílohu jsem zvolila opékané brambory. Přítel si pochutnal, já také - takže nezbývá než poděkovat za pěkný recept!!

  • Katka K. | 22. 3. 2009 17:12

    Super závitky. Dneska jsem je vyzkoušela, takže pro nás jsou spíš nedělní :-) I s rýží dobrůtka!!!

  • janulka71 janulka71 | 21. 3. 2009 15:11

    samozřejmě je to bráno,jako celková doba přípravy,Radko děkuji ty jsi to pochopila,,

  • radka zelenková | 20. 3. 2009 20:13

    Než se zabalí závitky a knedlíky zadělají tak to bude akorát.Nejsme tryskomyši.

  • Miroslava Severová | 20. 3. 2009 11:39

    Doba přípravy 90 minut??, Dobrá knedlíky vařím 30 minut a maso musí být za tuto dobu také hotové, zvlášť kuřecí, hodinu dusit se mi zdá zbytečné, za 20 min. musí být měkké.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Cibule Hořčice Jíška Kuřecí prsa Nové koření Paprika - sladká Sladká smetana Sůl Vegeta Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krupicové noky

Krupicové noky

Kuřecí stehýnka na medu II.

Kuřecí stehýnka na medu II.

Vajíčka v mikrovlnce

Vajíčka v mikrovlnce

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Banánový dort s kakaovou šlehačkou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Tymiánové kuře s rajčaty a smetanou

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

178
Rýže+čočka s cibulkou - příloha
Rýže+čočka s cibulkou -…
75
Dušené hlávkové zelí
Dušené hlávkové zelí
61
Maková bábovka s mandarinkami
Maková bábovka s…
37
Ledový mátový čaj s mangem a granátovým jablkem
Ledový mátový čaj s…
33
Citronovo-mrkvový koláč / bábovka
Citronovo-mrkvový koláč …

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

Petr Kolář nedal život na venkově: Útěk zpátky do města! Byla to očista, říká

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

  • Recepty.cz
  • Páteční kuřecí závitky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact