• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč
Napište svůj komentář k receptu

Pastýřský koláč

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: 95 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
Pastýřský koláč
5fotografií
Nahrát fotku
 

Anglická klasika v podobě pastýřského koláče se tradičně připravovala z mletého masa a bramborové krusty. My vyzkoušíme bezmasou variantu plnou zeleniny. Nebude chybět čočka, mrkev, celer, cibule, rajčatová omáčka ani žampiony.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks cibule
    • 3
      ks mrkev
    • 0,75
      ks celer
    • 4
      stroužek česnek
    • 200
      g žampiony malých
    • 50
      g máslo
    • 300
      g čočka
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžička tymián
    • 1,50
      l zeleninový vývar
    • 3
      lžíce rajčatová omáčka
    • sůl dle chuti
    • pepř mletý dle chuti
  • Bramborové pyré
    • 1,20
      kg brambory typ C
    • 50
      g máslo

Postup přípravy receptu

1
Cibuli nasekejte najemno, mrkev s celerem nakrájejte na kostky, česnek a žampiony na plátky.

RADA: VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Na rozehřátém másle zpěňte cibuli a za mírné teploty 15 minut restujte mrkev, celer a česnek. Přidejte žampiony, zvyšte teplotu a restujte ještě 5 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

3
Nyní k zelenině nasypte čočku. Přidejte bobkový list a tymián, zalijte vývarem a vařte pod pokličkou asi 40 minut. Hrnec odstavte, čočku osolte, opepřete a vmíchejte rajčatový protlak. 4. Mezitím nakrájejte na kousky oloupané brambory, uvařte je doměkka v osolené vodě, slijte a rozmačkejte s máslem na pyré.
4
Čočku přesuňte do zapékací nádoby, překryjte bramborovou kaší a při 180 °C asi 30 minut zapékejte. Ihned podávejte.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s cibulí a olivami

Quiche s jarními cibulkami, modřenínem a tymiánem

Quiche s jarními cibulkami,…

Quiche se šalotkami a slaninou

Quiche se šalotkami a slaninou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Slané pečení Slané koláče a quiche FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Celer Česnek Cibule Čočka Máslo Mrkev Pepř mletý Rajčatová omáčka Sůl Tymián Žampiony Zeleninový vývar

Jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Lahodné profiteroles

Lahodné profiteroles

Kachna na medu

Kachna na medu

Filé v alobalu

Filé v alobalu

Smetanová koprová polévka s fazolkami a vejcem

Smetanová koprová polévka s fazolkami…

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a žmolenkou

Hruškový koláč s tvarohovým těstem a…

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Svíčková na smetaně podle Richarda Nováka

Svíčková na smetaně podle Richarda…

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Jemné pudinkové řezy s ovocem

Doporučujeme

30 minut
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou

Vepřová krkovice s fazolovým hummusem…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak na domácí pizzu

Poslední sledované recepty

48
Bramborový rychlý salát s hořčicovým dresingem
Bramborový rychlý salát…
40
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
34
Halušky podle Martinky
Halušky podle Martinky
32
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými…
25
Vepřová krkovice s fazolovým hummusem a rajčatovou salsou
Vepřová krkovice s…

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
Pastýřský koláč - Páj
Pastýřský koláč - Páj
Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
  • Recepty.cz
  • Pastýřský koláč
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact