• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Paštika z divočáka
Napište svůj komentář k receptu

Paštika z divočáka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 12
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paštika z divočáka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 70
      g brusinky (americké cranberries)
    • 800
      g zvěřina (jakýkoliv libový kousek, např. kýta, odblaněné a nakrájené)
    • 50
      ml portské víno
    • 30
      ml koňak
    • 50
      ml madeira
    • 1
      lžíce cukr
    • 15
      g sůl
    • 15
      ks jalovec
    • 5
      ks nové koření
    • 1
      ks citronová kůra (z jednoho citrónu)
    • 1
      snítka tymián
    • pepř mletý
    • špek (nebo bůček, ne uzený)

Postup přípravy receptu

1
Brusinky přelijte v misce vodou a nechte nasáknout. Maso v míse promíchejte s alkoholem, cukrem a solí. Kuličky koření rozdrťte, z citronu ostrouhejte kůru, z tymiánu otrhejte lístky a vše přidejte k masu. Špek nakrájejte na kostičky, přimíchejte k masu a vše dejte na půl hodiny do chladu.
2
Pak umelte na masovém strojku s nástavcem s malými otvory, dochuťte solí a pepřem a do směsi vmíchejte zvláčnělé brusinky. Zavařovací sklenice vypláchněte vroucí vodou a naplňte masovou fáší, kterou dobře upěchujte, a povrch uhlaďte. Nahoru případně položte kuličky koření a snítku tymiánu, sklenice uzavřete a sterilujte asi 90 minut ve vodní lázni při 100 °C.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Guláš z divočáka (kančí guláš)

Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem

Paštika se šalvějí a kandovaným…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Josef | 17. 1. 2017 10:44

    DŮRAZNĚ NEDOPORUČUJI ! ! ! Pokud i přesto budete tenhle recept zkoušet, maso předem tepelně zpracujte jinak, než pouze zavařováním - jinak tady jde o zdraví!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Zvěřina Paštiky a rillettes
Maso Zvěřina Oběd Svačina Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Citronová kůra Cukr Jalovec Koňak Madeira Nové koření Pepř mletý Portské víno Špek Sůl Tymián Zvěřina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Zapečený pangasius

Zapečený pangasius

Tvarohová buchta s margotkou

Tvarohová buchta s margotkou

Taštička z listového těsta s pudinkem a jahodami

Taštička z listového těsta s pudinkem…

Tvarohové kynuté buchty

Tvarohové kynuté buchty

Francouzský křehký jablečný koláč

Francouzský křehký jablečný koláč

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Jednoduché smetanové žampiony na špeku

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

58
Pečený květák s křupavou cizrnou a bramborami na bouchačku
Pečený květák s křupavou…
21
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
14
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
13
Polníčkový salát se zeleninou
Polníčkový salát se…
11
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce
Cuketové kuličky v…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Paštičky
Paštičky
Paštičky II.
Paštičky II.
Paštika se šalvějí a kandovaným pomerančem
Paštika se šalvějí a kandovaným…
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho…
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
  • Recepty.cz
  • Paštika z divočáka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact