• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pasticio
Napište svůj komentář k receptu

Pasticio

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
1.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pasticio
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      cibule
    • máslo
    • 1
      plechovka rajčata
    • olivový olej
    • hladká mouka
    • mléko
    • strouhanka
    • vegeta
    • tuk
    • oregáno
    • 600
      g vepřové maso 500-600
    • sýr
    • 500
      g makaróny
    • 1
      rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
Na pánvi: cibuli nadrobno osmahnout na olivovém oleji, přidat mleté maso, trochou grilovacího koření, vegetu a více oregana. Maso na pánvi rozdělovat na menší kousky. Přidat protlak, rajčata z konzervy, klidně ještě čerstvá k tomu (taky menší kostky). Chvilku vařit. Uvařit makaróny podle návodu, půjdou ještě do trouby, takže nerozvařit.Vymazat pekáček a vysypat strouhankou. Polovinu uvařených makarónů klademe na dno. Na ně rovnoměrně celou směs z pánve. Přikryjeme druhou polovinou makarónů. Do pánve z masa (využít že je od oleje) dáme 2-3 lžíce másla, zasypat moukou a zalít mlékem - uděláme jíšku, míchat několik minut do hladka. Okořenit oreganem. Až jíška ztuhne, vsypeme do ní nastrouhaný sýr a poklademe ji na makaróny v pekáčku. Pečeme cca 45 minut, ne zprudka, aby to neprskalo, sýr zezlátne.
2
Nejlépe krájet vychládlé, protože to pak lépe drží tvar.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • nany | 27. 4. 2012 21:00

    na originál pasticio se dává ta zálivka co tady píše majitelka receptu.....bešamel spíše na lasagně,zkuste a uvidíte ;-)

  • Filip Solomon | 18. 9. 2007 01:42

    Doporučuji na 100% použít hovězí maso. Do bešamelu a do masa s rajčaty přidat hovězí bujón a nakonec před zapékáním posypat navíc parmazánem nebo nějakou alternativou třeba sýrem pecorino, stačí jen troška.

  • veronika pleska | 6. 2. 2007 20:43

    Bezne na pasticio pouzivam mlete hovezi maso, s veprovym to podle mne neni ono. misto jisky se da pouzit besamel, bez ktereho to snad neni ani ono...

  • Nikola Arcanidu | 28. 6. 2006 15:21

    Nevadí, naopak, ona pak chytne barvu a je to lepší, navíc, nešpiní se tolik nádobí. Nebojte se..

  • Lucie | 27. 6. 2006 23:25

    Mám jednu otázku, ta jíška se dělá v pánvi po mase, kde byl ale taky protlak a rajčata, to nevadí?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Makarony
Pokrmy Z těstovin Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Makaróny Máslo Mléko Olivový olej Oregáno Rajčata Rajský protlak Strouhanka Sýr Tuk Vegeta Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šunková pomazánka - taťkova

Šunková pomazánka - taťkova

Tuňáková pomazánka II.

Tuňáková pomazánka II.

Lovošská topinka

Lovošská topinka

Bábovka "bleskovka"

Bábovka "bleskovka"

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Domácí lučina

Domácí lučina

Cuketové topinky (tousty)

Cuketové topinky (tousty)

Rizoto s vepřovou konzervou

Rizoto s vepřovou konzervou

Ovesné placičky s brokolicí

Ovesné placičky s brokolicí

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

45 minut
Vanilkové rohlíčky - rychlé

Vanilkové rohlíčky - rychlé

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

20 minut
Klasický recept na polevu na perníčky

Klasický recept na polevu na perníčky

45 minut
Linecké cukroví krok za krokem

Linecké cukroví krok za krokem

15 minut
Vaječný koňak

Vaječný koňak

45 minut
Crinkles

Crinkles

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

Poslední sledované recepty

35
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
33
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Halloweenské cupcakes ala netopýři
Halloweenské cupcakes…
25
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři

Zajímavé články

Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků přes vanilkové rohlíčky a linecké až po nepečené kuličky
Klasické české cukroví 10x jinak: Od perníčků…
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka: Dva recepty, díky kterým budete za hvězdu
Vanilkové rohlíčky podle cukráře Josefa Maršálka:…
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám letos všechno povedlo
Dokonalé vánoční cukroví? 12 triků, aby se vám…
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem nebylo jen uhlí
Mikulášská nadílka pro malé i velké: Aby za oknem…
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky, díky kterým to půjde mnohem lépe
Jak rozlousknout vlašské ořechy? Zkuste triky,…
AHA.cz Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Odvážná herečka Šoposká: Na mejdan jen v podprsence!

Mimibazar Testováno mámou: Vánoční svíčka Heart & Home od Albi – kouzlo adventu v každém plamínku

Testováno mámou: Vánoční svíčka Heart & Home od Albi – kouzlo adventu v každém plamínku

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Velký horoskop financí na prosinec: Kdo se může těšit na větší obnos peněz a kdo se dostane do dluhů?

Ženy.cz Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Mozek v základním nastavení: Proč je dobré občas nemyslet vůbec na nic?

Blesk.cz Uniklo po premiéře filmu Neporazitelní: Jákl málem skončil na vozíčku!

Uniklo po premiéře filmu Neporazitelní: Jákl málem skončil na vozíčku!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

Astroložka o nečekané energii: Superúplněk na magické datum 5. 12. 2025! A slova o nejtemnější temnotě

  • Recepty.cz
  • Pasticio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact