• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Napište svůj komentář k receptu

Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem

autor: Melodi
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 800
      g kukuřice mražená či konzerva, případně 6 klasů
    • 500
      g mleté maso - hovězí
    • 3
      ks cibule
    • 4
      ks kuřecí paličky může být i bez
    • 2
      ks vařená vejce
    • bazalka
    • sůl
    • cukr
    • 0,50
      plechovka černé olivy
    • rozinky
    • olej olivový, slunečnicový...

Postup přípravy receptu

1
Pastel de choclo je národní pokrm v Chile a v překladu znamená kukuřičný dort.
2
Než dáme všechny ingredience do zapékací mísy, je potřeba připravit hmotu z kukuřice, uvařit kuřecí paličky a připravit tzv. "pino", které se dělá z cibule a mletého masa.
3
Nakrájíme nadrobno cibuli a necháme zeskovatět ve větší pánvi, přidáme mleté maso a vaříme na mírném ohni, až maso ztratí červenou barvu, mírně osolíme a odstavíme z plotny.
4
Kuřecí paličky dáme vařit do hrnce s vodou na mírném ohni. Než se uvaří, připravíme hmotu z kukuřice. Kukuřici rozmixujeme s hrstí bazalky, hmota by neměla být tekutá (pokud používáme kukuřici z plechovky, odstraníme šťávu), ale ani příliš hustá (můžeme zředit trochou mléka). Zpracovanou hmotu dáme do hrnce s trochou oleje a 5 minut povaříme na mírném ohni.
5
Teď máme všechny ingredience připravené a můžeme je vložit do zapékací mísy, a to následovně:
6
Na dno vložíme pino - směs mletého masa s cibulí.
7
Na pino položíme kuřecí paličky tak, aby v každé porci nákypu byla jedna.
8
Mezi paličky vložíme čtvrtky uvařených vajec, černé olivy (2 na každou porci) a pár rozinek.
9
Navrch rozetřeme kukuřičnou hmotu, kterou trochu pocukrujeme.
10
Pečeme na střední teplotu, až se vytvoří po okraji zlatohnědá krusta (15-20 minut). Podáváme se salátem z rajčat a cibule.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chowder

Kukuřičný chowder

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Černé olivy Cibule Cukr Kukuřice Kuřecí paličky Mleté maso - hovězí Olej Rozinky Sůl Vařená vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Vepřové kotlety v šunkové omáčce

Pikantní česneková pomazánka

Pikantní česneková pomazánka

Bomba na letní vedra

Bomba na letní vedra

Bezinková šťáva II.

Bezinková šťáva II.

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Piña colada - koláč

Piña colada - koláč

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Kuřecí maso na rajčatech s bylinkami

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Vanilkové řezy "POLÁRKA" z remosky

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

398
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
68
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
32
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
27
Jahodové řezy - smetanové
Jahodové řezy - smetanové
27
Pavlova s amarreto krémem
Pavlova s amarreto krémem

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Další doporučené recepty:

Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
Pastinákové muffiny
Pastinákové muffiny
  • Recepty.cz
  • Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact