• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pastéis de nata
Napište svůj komentář k receptu

Pastéis de nata

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
Pastéis de nata
6fotografií
Nahrát fotku
 

Malé koláčky Pastéis de nata pocházejí původně z Portugalska. Tuhle dobrotu s krémovou žloutkovou náplní si můžete vychutnat (nejenom) v lisabonské čtvrti Belém, kde se pečou ty originální, známé pod názvem pastéis de Belém. Za zkoušku ale určitě stojí připravit si je i doma.

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • 2
      lžička kukuřičný škrob
    • 100
      g třtinový cukr
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      lžička citronová kůra (najemno nastrouhaná)
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      ks listové těsto
    • máslo (na vymazání formiček)

Postup přípravy receptu

1
Dvě lžičky kukuřičného škrobu s 50 g cukru rozmícháme ve 100 ml smetany. Do rendlíku nalijeme zbývající smetanu, přidáme žloutky, zbytek cukru, citronovou kůru a vanilkovou dřeň. Pomalu a za stálého míchání metlou přivedeme k varu. Jakmile začne tekutina probublávat, zašleháme do ní připravenou směs. Zmírníme oheň a mícháme do zhoustnutí (5–10 minut). Necháme vychladnout.

RADA: Co se zbylými bílky?

2
Listové těsto rozválíme, rozložíme a pomocí kulatých vykrajovátek o průměru 8 cm vykrojíme kolečka. Připravíme si formu na 12 muffinů a všechny důlky vymažeme máslem. Kolečka přeneseme do formy na muffiny a v každém důlku je utěsníme.

RADA: Jak na domácí listové těsto?

3
Do vzniklých košíčků rozdělíme krém (nalijeme ho do 2/3) a vložíme do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme 15 minut. Poté troubu přepneme do režimu grilování a zvýšíme teplotu na 240 °C. Pečeme 8–10 minut, až se na povrchu košíčků vytvoří „připálená“ vrstva.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Listové řezy s krémem

Listové řezy s krémem

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Pastel de tres leches, třímléčný koláč

Listové šátečky

Listové šátečky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty
Pečení Portugalsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Kukuřičný škrob Listové těsto Máslo Smetana ke šlehání Třtinový cukr Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřové plátky na medu

Vepřové plátky na medu

Jablkový koláč s pudinkem

Jablkový koláč s pudinkem

Masový vývar s petrželovými noky

Masový vývar s petrželovými noky

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Jednoduchá špenátovo-nivová polévka

Koláč s tvarohem a jablky

Koláč s tvarohem a jablky

Boloňské tousty

Boloňské tousty

Kmínové přírodní filety

Kmínové přírodní filety

Doporučujeme

60 minut
Pečená kuřecí křídla

Pečená kuřecí křídla

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

60 minut
Vánoční perníčky

Vánoční perníčky

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

45 minut
Sušenky s arašídovým krémem

Sušenky s arašídovým krémem

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

31
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
22
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Houbový guláš
Houbový guláš

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete mít hotové do 30 minut
Od pondělí do pátku: Báječné večeře, které budete…
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová kolečka, která miloval náš první prezident
Masarykovo cukroví: Upečte si jednoduchá ořechová…
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z kterých filmů jsou?
Perníkové chaloupky jako z Hollywoodu: Poznáte, z…
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér. S rumem, vodkou, bez vajec nebo perníčkový!
Honí vás mlsná? Udělejte si domácí vaječný likér.…
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct perníčky, linecké nebo vánočku?
Velký kalendář vánočního pečení: Kdy upéct…
AHA.cz Dcera Zemanových v péči expertů: Kačenky je mi líto, smutní táta Miloš

Dcera Zemanových v péči expertů: Kačenky je mi líto, smutní táta Miloš

Mimibazar Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Testováno mámou: Mluvicí Tablík Kvído od Albi – chytrá hračka, která děti baví i učí

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Nejkrásnější diáře na rok 2026: Který bude ten váš?

Ženy.cz Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Nesnáším hrocení Vánoc! Řekněme dost předvánočnímu peklu

Blesk.cz Zneuznaná Andrewova exmanželka Fergie: Mluví ke mně královna! Skrz psíky

Zneuznaná Andrewova exmanželka Fergie: Mluví ke mně královna! Skrz psíky

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velká předpověď pro prosinec: Láska, peníze i zdraví! A měsíc plný flirtu...

Velká předpověď pro prosinec: Láska, peníze i zdraví! A měsíc plný flirtu...

Další doporučené recepty:

Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pascha dle časopisu F.O.O.D.
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta / pesto z česnekových výhonků
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pasta s tuňákem a černými olivami
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastel de tres leches, třímléčný koláč
Pastiera Napoletana
Pastiera Napoletana
  • Recepty.cz
  • Pastéis de nata
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact