• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Past na kluky
Napište svůj komentář k receptu

Past na kluky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Past na kluky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na základ
    • 150
      g strouhanka
    • 40
      g máslo
    • 600
      ml mléko Plnotučné
    • 5
      ks žloutek
    • 2
      lžička cukr
  • Na ovocnou vrstvu
    • 300
      g ovoce očištěného ovoce (například borůvky, broskve nebo meruňky)
    • 100
      g cukr
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Tento recep vypadá na první pohled složitě, ale ve skutečnosti jeho příprava tolik času nezabere. A hlavně - je to pastva pro oči i chuťové buňky!
2
<BR>Základní vrstva: mléko s máslem a cukrem ohřejeme, aby bylo horké (nemusí vařit). Odstavíme z vařiče a dobře vmícháme strouhanku. Necháme 10 minut odstát, přidáme žloutky, opět dobře promícháme a rozetřeme do máslem vymazané formy nebo na plech (cca 20x30 cm). Zapečeme 25 minut při 160 °C.
3
<BR>Ovocná vrstva: ovoce mezitím smícháme s cukrem, moukou a citronovou šťávou a na mírném ohni krátce svaříme na hustou omáčku, ve které však ještě zůstávají nerozvařené celé kousky ovoce. Předpečený základ necháme 10 minut stát, poté jej potřeme ovocnou kaší.
4
<BR>Sněhový vršek: bílky ušleháme na tuhý sníh, poté postupně zašleháme cukr. Navršíme na ovocnou vrstvu tak, aby byl sníh dobře rozetřen i do krajů a nemohla unikat šťáva z ovoce, a zapečeme 20-30 minut dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 10. 9. 2007 22:12

    Tyto řezy nemají chybu. Opravdu je to past na kluky, ale i na muže i ženy :-). Borůvkami jsem nešetřila. Bylo to výborné.

  • blanka | 10. 7. 2006 08:56

    S tímto receptem jsem doma moc pochvaly nesklidila. Chutnalo to spíše jako vylepšená žemlovka. Myslím, že je to velmi vhodný pokrm hlavně pro menší děti a ty já už bohužel doma nemám.

  • eva | 7. 4. 2005 09:28

    Je to zaujimave, tak ja to teda vyskusam a dam vediet....

  • ucinka | 6. 4. 2005 17:28

    Delala jsem ho doma a vse moc moc chutnal! je to vinikající vyzkoušejte ho i Vy! Je netradiční a to zaujme!

  • Florentyna | 2. 3. 2005 14:52

    Jsem moc ráda, že chutnalo! Ta horní vstva je ošemetná, někdy trochu po upečení spadne, sníh se musí s cukrem dobře našlehat do opravdu husté hmoty. S kompotem zkušenosti nemám, vždy to připravuji z čerstvého nebo mraženého ovoce, budu to muset vyzkoušet!

  • Monika | 2. 3. 2005 11:25

    Zkoušela jsem s borůvkovým a meruňkovýcm kompotem a je to fakt zajímavé. Hlavně ta spodní strouhanková vrstva je netradiční, ještě nikdy jsem nic takového nepekla. Výborný tip, zase něco nového.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Ovoce Strouhanka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Jogurtová jahodová zmrzlina

Jogurtová jahodová zmrzlina

Nekynutý koláč s různým ovocem

Nekynutý koláč s různým ovocem

Kuřecí řízky v listovém těstě

Kuřecí řízky v listovém těstě

Mazanec ze sušeného droždí

Mazanec ze sušeného droždí

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Těstoviny s žampionovo-nivovou omáčkou

Tmavý čokoládový koláč

Tmavý čokoládový koláč

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
33
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
21
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
20
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně změknou
Tvrdé perníčky? Díky těmto trikům vám krásně…
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s čokoládou, ořechy i netradiční s mákem
Vosí hnízda 5x jinak: Klasická, malinová, s…
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
AHA.cz Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Dejdar se chvěje hrůzou: Je to přehlídka zloby a nenávisti

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Neuvěříte, že se takto oblékly! 19 nejšílenějších svatebních šatů, které jsou naprostý úlet

Blesk pro ženy Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Velký horoskop na rok 2026: Zjistěte, co vás čeká v lásce, práci i financích

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Sophie, noci upije! A ukáže všechno

Sophie, noci upije! A ukáže všechno

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Past na kluky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact