• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Past na kluky
Napište svůj komentář k receptu

Past na kluky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Past na kluky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na základ
    • 150
      g strouhanka
    • 40
      g máslo
    • 600
      ml mléko Plnotučné
    • 5
      ks žloutek
    • 2
      lžička cukr
  • Na ovocnou vrstvu
    • 300
      g ovoce očištěného ovoce (například borůvky, broskve nebo meruňky)
    • 100
      g cukr
    • 2
      lžíce hladká mouka
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Tento recep vypadá na první pohled složitě, ale ve skutečnosti jeho příprava tolik času nezabere. A hlavně - je to pastva pro oči i chuťové buňky!
2
<BR>Základní vrstva: mléko s máslem a cukrem ohřejeme, aby bylo horké (nemusí vařit). Odstavíme z vařiče a dobře vmícháme strouhanku. Necháme 10 minut odstát, přidáme žloutky, opět dobře promícháme a rozetřeme do máslem vymazané formy nebo na plech (cca 20x30 cm). Zapečeme 25 minut při 160 °C.
3
<BR>Ovocná vrstva: ovoce mezitím smícháme s cukrem, moukou a citronovou šťávou a na mírném ohni krátce svaříme na hustou omáčku, ve které však ještě zůstávají nerozvařené celé kousky ovoce. Předpečený základ necháme 10 minut stát, poté jej potřeme ovocnou kaší.
4
<BR>Sněhový vršek: bílky ušleháme na tuhý sníh, poté postupně zašleháme cukr. Navršíme na ovocnou vrstvu tak, aby byl sníh dobře rozetřen i do krajů a nemohla unikat šťáva z ovoce, a zapečeme 20-30 minut dozlatova.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 10. 9. 2007 22:12

    Tyto řezy nemají chybu. Opravdu je to past na kluky, ale i na muže i ženy :-). Borůvkami jsem nešetřila. Bylo to výborné.

  • blanka | 10. 7. 2006 08:56

    S tímto receptem jsem doma moc pochvaly nesklidila. Chutnalo to spíše jako vylepšená žemlovka. Myslím, že je to velmi vhodný pokrm hlavně pro menší děti a ty já už bohužel doma nemám.

  • eva | 7. 4. 2005 09:28

    Je to zaujimave, tak ja to teda vyskusam a dam vediet....

  • ucinka | 6. 4. 2005 17:28

    Delala jsem ho doma a vse moc moc chutnal! je to vinikající vyzkoušejte ho i Vy! Je netradiční a to zaujme!

  • Florentyna | 2. 3. 2005 14:52

    Jsem moc ráda, že chutnalo! Ta horní vstva je ošemetná, někdy trochu po upečení spadne, sníh se musí s cukrem dobře našlehat do opravdu husté hmoty. S kompotem zkušenosti nemám, vždy to připravuji z čerstvého nebo mraženého ovoce, budu to muset vyzkoušet!

  • Monika | 2. 3. 2005 11:25

    Zkoušela jsem s borůvkovým a meruňkovýcm kompotem a je to fakt zajímavé. Hlavně ta spodní strouhanková vrstva je netradiční, ještě nikdy jsem nic takového nepekla. Výborný tip, zase něco nového.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Hladká mouka Máslo Mléko Ovoce Strouhanka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí cacciatore

Kuřecí cacciatore

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrnový guláš se zeleninou

Cizrna s kuřecím masem

Cizrna s kuřecím masem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Mrkvový dort s tvarohovým krémem

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstoviny se žampiony ala pizza

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Brokolicový koláč z listového těsta

Brokolicový koláč z listového těsta

Koka dort

Koka dort

Pudinkové pokušení

Pudinkové pokušení

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

40 minut
Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
41
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
37
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…
34
Buřty na pivě
Buřty na pivě
28
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…

Zajímavé články

Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů od našich babiček
Letní omáčky jsou v kurzu: 7 nejlepších receptů…
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů, proč je jíst ve velkém, plus tipy, co z nich upéct nebo uvařit dobrého
Superpotravina týdne: Meruňky. 6 dobrých důvodů,…
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu je ten s překvapením uvnitř
Piñata torta: Nejúžasnější dort na dětskou oslavu…
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak uchovat cukety na zimu? Známe osvědčené triky!
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5 tipů od profesionálního barmana
Jak si doma namíchat dokonalý letní koktejl? 5…
AHA.cz Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Karel Šíp přiznal smutek: Odchod nese těžce

Mimibazar Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Bojíte se rádi? Navštivte 10 nejbizarnějších a nejděsivějších míst v Česku

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ideální podprsenka pro každou ženu? Stylistka prozradila tipy pro malá prsa, asymetrii i svatební den!

Ženy.cz Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Robbie Williams LIVE? Rozhodně, Vídeň, víno a víkend, na který se nezapomíná

Blesk.cz Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

Agáta, Ornella a vztahy Jaromíra Soukupa: Krutě naložily Mesarošové!

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy 10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

10 zákonů karmy: Tipy, co dělat, když chcete od života dostat to nejlepší

  • Recepty.cz
  • Past na kluky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact