• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Napište svůj komentář k receptu

Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 31
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks lilek vetsi
    • 800
      g rajčata sterilovana nebo cerstva
    • 300
      g mozzarella
    • 10
      lžíce strouhaný parmazán cca, muze byt i vice
    • bazalka cerstva
    • cibule polovina 1 mensi cibule
    • 1
      stroužek česnek
    • panenský olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek omyjeme a nakrájíme na kolečka cca 0,5 cm. Osolíme a necháme vypotit asi 30 minut. Po vypocení kolečka lilku naskládáme na plech vyložený pečícím papírem tak, aby se nepřekrývala a dáme péct či grilovat do předehřáté trouby na 180-200°C dokud nezmeknou a lehce zmeni barvu ( peceme bez tuku). Z tohoto množství jsou plechy 2, pokud máme troubu horkovzdušnou, můžeme dát oba plechy najednou. Mozzarellu nakrájíme či natrháme na kousky a trochu ji vymačkáme, tak se zbavíme nadbytečné tekutiny.
2
Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Pokud máme rajčata sterilovaná, stačí je rozmačkat vidličkou, použijeme i šťávu. V hrnci rozehřejeme lžíci oleje, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a celý česnek. Necháme zesklovatět, česnek odstraníme a přidáme rajčata. Vaříme cca 30 minut, nakonec osolíme, případně trochu osladíme a přidáme pár lístků bazalky.
3
Do pekáčku dáme trochu rajčatové šťávy, plátky lilku, kousky mozzarelly, opět rajčatovou šťávu a zasypeme 3 - 4 lžícemi parmazánu. Postup opakujeme a ukončíme vrstvou lilku, rajčatové šťávy a parmazánu (bez mozzarelly) a pokapeme trochou oleje. Vrstvy proložíme lístky bazalky. Dáme zápect do předehřáté trouby na 180°C po dobu 30-40 minut (podle trouby). Po upečení necháme chvíli odpočinout a podáváme s čerstvým pečivem.
4
La parmigiana je klasický italsky pokrm, připravována je hlavně v létě. Klasická verze vyžaduje plátky lilku obalené v mouce a vejci a osmažené ve spoustě olivového oleje. Tudíž není k zahození tato odlehčená varianta, kdy lilek připravíme bez vajec a tuku. Lilek můžeme obměnit i cuketou, parmigiana z cukety se také běžně dělá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Brokolice nebo květák na italský způsob - zapečený

Brokolice nebo květák na italský…

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Zapečené těstoviny alla parmigiana

Smažený sýr bez smažení - verze II.

Smažený sýr bez smažení - verze II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anenka
    Anenka | 6. 3. 2016 18:22

    Výborné, dnes jsme měli k obědu :)

  • HelenaPa | 20. 8. 2015 09:32

    Vynikající letní večeře. Dávám velkou 1.

  • pippiva
    pippiva | 31. 5. 2015 18:23

    Tesi me, ze chutna :-)

  • JAV13R | 8. 5. 2015 20:40

    Absolutně dokonalé...!!! :-)

  • penzionalenka
    penzionalenka | 11. 8. 2014 13:09

    Výborný nápad, uděláme hned k večeři. Děkuji.

  • pippiva
    pippiva | 10. 8. 2014 16:28

    Podavame s pecivem.

  • Lucka | 22. 6. 2014 20:58

    Zítra vyzkouším a dává se k tomu nějaká příloha? :-)

  • pskyto | 23. 5. 2014 13:19

    skvely recept :-)

  • Redswift | 30. 4. 2013 10:54

    Nejlepsi peceny lilek, tomatoes chopped se hodi nejlip, skvely zdravy recept, ktery doporucuji.

  • iva kratka | 29. 4. 2013 18:43

    absolutne bezkonkurencni, vyborne ochucene, jednoduche, doporucuji!

  • Terinka77 | 13. 8. 2012 20:47

    Výborný! :-)

  • Miklosova | 7. 7. 2012 08:23

    Dekuji za chutny recept s lilkem <3 <3 <3

  • renata | 12. 5. 2012 13:07

    moc dobry lilek, dobre ochuceny

  • Zdibová | 28. 4. 2012 20:18

    Jídlo je výborné,zdravé,jednoduché.Druhou verzi s vajíčkem zkoušet ani nebudu,tato mi vyhovuje a rodině velmi chutnala.Není tučná a dá se tak sníst i vychladlá.

  • Vlasta | 25. 4. 2012 11:58

    to moc nejelo, rozteklý blaf :-(

  • Uživatel (#70250) | 13. 4. 2012 15:02

    Dnes jsem vyzkoušela tento zajímavý recept a ikdyž to je malinko časově náročnější,tak vřele doporučuji .Výborná chuť :-)) ...neměla jsem parmezán,tak jsem použila goudu a i ten česnek jsem zužitkovala , pokrájela na plátky a posypala jím plátky lilku. Vřele doporučuji O:-)

  • Tereza T
    Tereza T | 6. 9. 2011 10:44

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 6. 9. 2011 09:20

    Prosim o prirazzeni tohoto receptu do italske kuchyne. Ackoliv jsem jej tam pri zadavani jiz priradila, tak tam nefiguruje. Diky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Zelenina Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Vaření Výjimečný den Oslava Návštěva Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cibule Lilek Mozzarella Panenský olivový olej Rajčata Strouhaný parmazán
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Babeta (buchta)

Babeta (buchta)

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Vepřové řízky po moravsku

Vepřové řízky po moravsku

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Jemné tvarohové palačinky

Jemné tvarohové palačinky

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

344
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
51
Jednoduchý rýžový nákyp se švestkami
Jednoduchý rýžový nákyp…
45
Rakytníkový sirup za studena
Rakytníkový sirup za…
41
Jednoduchá koprová omáčka z mléka
Jednoduchá koprová…
40
Dhál indický, falešný (čočková kaše s rýží), základní recept
Dhál indický, falešný …

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

Nedožité narozeniny Radana Ruseva (†51): Dojemná vzpomínka dcery Anežky

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
Pařený bún s koprovou omeletou a tamago
  • Recepty.cz
  • Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact