• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Parmice nachová s mátou a citronem
Napište svůj komentář k receptu

Parmice nachová s mátou a citronem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmice nachová s mátou a citronem
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 8
      ks parmice každá o váze asi 120 g, kuchyňsky upravených
    • 1
      hrst máta nadrobno nasekané
    • 2
      ks šalotka najemno pokrájené
    • 2
      stroužek česnek nakrájený na tenké plátky
    • 2
      lžíce panenský olivový olej extra panenský (+ k podávání)
    • citronová kůra z 1 citronu
    • citronová šťáva ze 2 citronů
  • Na bramborový salát
    • 1,20
      kg brambory nové malé
    • 3
      ks žloutek
    • 2
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      stroužek česnek najemno nasekaný
    • 1
      lžička dijonská hořčice
    • 300
      ml olivový olej
    • 2
      hrst máta pokrájené na tenké nudličky
    • 1
      ks jarní cibulka pokrájená na nudličky
    • sůl na dochucení
    • pepř mletý na dochucení

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do nádoby robotu dejte žloutky, citronovou šťávu, česnek a hořčici a vše důkladně prošlehejte. Snižte otáčky a do hmoty pomalu přilévejte olej a 2 lžičky horké vody tak, aby vznikla hladká a hustá majonéza. Dochuťe ji solí a pepřem a vmíchejte ji k prochladlým bramborám, pokrájeným na čtvrtiny. Posypte mátou a nudličkami jarní cibulky a nechte stranou.
2
Troubu předehřejte na 200 °C. Očištěné ryby položte na plech pokrytý pečicím papírem, osolte je a opepřete, posypte mátou, šalotkou, česnekem, citronovou kůrou a pokapejte olejem. Dejte je do trouby a pečte 8 až 10 minut. Vyjměte, pokapejte je citronovou šťávou a olejem a podávejte s bramborovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řecký salát s mátou

Řecký salát s mátou

Grilované kalamáry s mátou a chilli

Grilované kalamáry s mátou a chilli

Hrášek s mátou

Hrášek s mátou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Květen Oběd Večeře Pečení Vaření Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory nové Česnek Citronová kůra Citronová šťáva Dijonská hořčice Jarní cibulka Máta Olivový olej Panenský olivový olej Parmice Pepř mletý Šalotka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Holandské řízky

Holandské řízky

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Marcipánová hmota falešná (varna)

Marcipánová hmota falešná (varna)

Avokádový salát

Avokádový salát

Zapečená brokolice se zeleninou a šunkou

Zapečená brokolice se zeleninou a…

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Bramborové muffiny se slaninou

Bramborové muffiny se slaninou

Fazolová polévka s domácími flíčky

Fazolová polévka s domácími flíčky

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

57
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
39
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
25
Nepečený borůvkovo - kokosový cheesecake
Nepečený borůvkovo -…
23
Francouzské brambory s pórkem
Francouzské brambory s…
22
Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"
Trojbarevné tvarohové…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Manželka nemocného Willise přiznala: Bruce už s námi nebydlí! Učinila nejtěžší rozhodnutí

Manželka nemocného Willise přiznala: Bruce už s námi nebydlí! Učinila nejtěžší rozhodnutí

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
Parodie na Bounty
Parodie na Bounty
Party Pavlova s kakaem a exotickým ovocem
Party Pavlova s kakaem a exotickým…
  • Recepty.cz
  • Parmice nachová s mátou a citronem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact