• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Parmazánová kolečka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Všichni si občas rádi křoupneme něco slaného u televize. Drobné pečivo si však můžeme zabalit také jako malé občerstvení třeba na výlet nebo jím pohostit nečekanou návštěvu. Parmazánová kolečka přijdou zkrátka vždycky vhod.

Pivní pomazánka z romaduru

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mouka polohrubá + na podsypání
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 125
      g máslo
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 1
      ks vejce + 1 vejce na potření
    • 100
      g parmazán + na posypání
    • 0,50
      lžička sůl
    • kmín na posypání
    • chilli vločky na posypání
  • Dip
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 200
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypte do mísy robotu a promíchejte s práškem do pečiva, přidejte pokrájené máslo, zakysanou smetanu, vejce, jemně nastrouhaný parmazán a sůl. Pomocí protínací metly spojte všechny suroviny. Poté hmotu vyklopte na pracovní plochu a rukama zpracujte hladké pružné těsto.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

2
Na lehce pomoučněné ploše těsto vyválejte na placku silnou asi 5 mm a vykrajujte kolečka o průměru zhruba 5 cm. Kolečka skládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem, posypte nastrouhaným parmazánem a podle chuti kmínem, chilli vločkami, sezamem… Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 15 minut.

RADA: Uchovávání sýrů

3
Jarní cibulky pokrájejte na kolečka, promíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem a podávejte s parmazánovými kolečky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Pivní pečivo

Pivní pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Jarní cibulka Kmín Máslo Mouka Parmazán Pepř mletý Prášek do pečiva Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Letní zeleninový salát a bylinkami

Letní zeleninový salát a bylinkami

Tvarohový želatinový dort

Tvarohový želatinový dort

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Kroužky z nivy

Kroužky z nivy

Květák s kakaem

Květák s kakaem

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Vepřové maso s paprikou a rajčaty

Stracciatella

Stracciatella

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Gulášová plec s tymiánem (rozmarýnem)

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Doporučujeme

35 minut
Pórkový krém s gorgonzolou

Pórkový krém s gorgonzolou

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

40 minut
Rafaelo kuličky

Rafaelo kuličky

40 minut
Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

60 minut
Vosí hnízda

Vosí hnízda

180 minut
Vláčná máslová vánočka

Vláčná máslová vánočka

40 minut
Ořechy s krémem

Ořechy s krémem

Poslední sledované recepty

42
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Klasické lečo
Klasické lečo
19
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
15
Malinová vosí hnízda
Malinová vosí hnízda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Richard Genzer měl namále: Záchrana od profesora Neužila

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

Pravda o útěku Harryho a Meghan: Tohle prý byla poslední kapka!

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
Párky v rohlíku trochu jinak
Párky v rohlíku trochu jinak
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact