• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kolečka
Napište svůj komentář k receptu

Parmazánová kolečka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
4fotografie
Nahrát fotku
 

Všichni si občas rádi křoupneme něco slaného u televize. Drobné pečivo si však můžeme zabalit také jako malé občerstvení třeba na výlet nebo jím pohostit nečekanou návštěvu. Parmazánová kolečka přijdou zkrátka vždycky vhod.

Pivní pomazánka z romaduru

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g mouka polohrubá + na podsypání
    • 2
      lžička prášek do pečiva
    • 125
      g máslo
    • 100
      g zakysaná smetana
    • 1
      ks vejce + 1 vejce na potření
    • 100
      g parmazán + na posypání
    • 0,50
      lžička sůl
    • kmín na posypání
    • chilli vločky na posypání
  • Dip
    • 2
      ks jarní cibulka
    • 200
      g zakysaná smetana
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypte do mísy robotu a promíchejte s práškem do pečiva, přidejte pokrájené máslo, zakysanou smetanu, vejce, jemně nastrouhaný parmazán a sůl. Pomocí protínací metly spojte všechny suroviny. Poté hmotu vyklopte na pracovní plochu a rukama zpracujte hladké pružné těsto.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

2
Na lehce pomoučněné ploše těsto vyválejte na placku silnou asi 5 mm a vykrajujte kolečka o průměru zhruba 5 cm. Kolečka skládejte na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vejcem, posypte nastrouhaným parmazánem a podle chuti kmínem, chilli vločkami, sezamem… Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 15 minut.

RADA: Uchovávání sýrů

3
Jarní cibulky pokrájejte na kolečka, promíchejte se smetanou, dochuťte solí a pepřem a podávejte s parmazánovými kolečky.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sýrové pečivo

Sýrové pečivo

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Domácí houstičky ze sušeného droždí

Pivní pečivo

Pivní pečivo

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Chilli Jarní cibulka Kmín Máslo Mouka Parmazán Pepř mletý Prášek do pečiva Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené brambory s mletým masem a rajčaty

Zapečené brambory s mletým masem a…

Kotlety na paprice

Kotlety na paprice

Dušené vepřové v zelí

Dušené vepřové v zelí

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Karamelové hrušky

Karamelové hrušky

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Špagety se šmakounem a s hořčicí

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

209
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
26
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
25
Šodó
Šodó

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Houby podle horoskopu. Na které dary lesa by se měla zaměřit jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
Párky v rohlíku trochu jinak
Párky v rohlíku trochu jinak
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmigiana - italský zapečený lilek (odlehčená verze)
Parmigiana - italský zapečený lilek …
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kolečka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact