• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Napište svůj komentář k receptu

Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
4fotografie
Nahrát fotku
 

Hledáte recept na opravdu vydatnou snídani, jež vás zasytí a dodá potřebnou energii do celého dne? Uvařte si kaši z ovesných vloček s parmazánem a bazalkovým pestem. Věřte, že doplněná o rajčátka a žampiony bude lahodit nejen oku, ale i chuti.

Proč je potřeba obilninové kaše doplňovat bílkovinami?

Suroviny

2 porce
    • 40
      g parmazán
    • 5
      ks žampiony krémové
    • 0,50
      lžíce máslo
    • 2
      hrst cherry rajčátka
    • olivový olej
    • 1
      šálek ovesné vločky jemné
    • 2
      šálek voda
    • sůl a pepř
  • Pesto
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      hrst vlašské ořechy
    • 1
      stroužek česnek
    • 100
      ml olivový olej cca
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Suroviny na pesto dejte do mixéru a rozmixujte. Nastrouhejte parmazán, žampiony nakrájejte na plátky. V pánvi rozehřejte máslo a houby restujte za občasného míchání, dokud nezačnou zlátnout, bude to trvat asi 5 minut. Houby osolte až nakonec. Rajčata můžete rozpůlit. Dejte je do pekáčku, zastříkněte olejem, osolte, opepřete a dejte na 5 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

RADA: Snadno nastrouhaný sýr

2
Do rendlíku dejte vločky, zalijte je vodou a pomalu přiveďte k varu. Míchejte a na mírném plameni pomalu vařte, dokud kaše nezačne houstnout, ale stále ještě stéká z vařečky. Kaši odstavte, osolte, opepřete, vmíchejte většinu parmazánu a pesta. Rozdělte do misek, přidejte houby, rajčata, zakápněte olejem a přidejte zbytek pesta a sýru.

RADA: Uchovávání sýrů

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mléčná ovesná kaše

Mléčná ovesná kaše

Banánovoskořicová kaše

Banánovoskořicová kaše

Jahodová ovesná kaše

Jahodová ovesná kaše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny FOOD
Pečení Vaření Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Cherry rajčátka Máslo Olivový olej Ovesné vločky Parmazán Sůl Vlašské ořechy Voda Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Placek ze strouhanky

Placek ze strouhanky

Pomerančový džem (marmeláda)

Pomerančový džem (marmeláda)

Zapečené těstoviny s brokolicí

Zapečené těstoviny s brokolicí

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Jablečný povidlovník - mokrý koláč

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými výhonky

Karbanátky nebo sekaná s česnekovými…

Meruňkový perník

Meruňkový perník

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

114
Dýňová tortila
Dýňová tortila
90
Máslové řízky
Máslové řízky
85
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem
Kelímkový jogurtový…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

Blonďatá fanynka ukázala snímky z dovolené: Romantika s Miraiem!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Párky na černém pivu
Párky na černém pivu
Párky v listovém těstě
Párky v listovém těstě
Párky v rohlíku trochu jinak
Párky v rohlíku trochu jinak
Parmazánová kolečka
Parmazánová kolečka
Parmezánové těstoviny s tuňákovými kuličkami
Parmezánové těstoviny s tuňákovými…
Parmice nachová s mátou a citronem
Parmice nachová s mátou a citronem
  • Recepty.cz
  • Parmazánová kaše s žampiony a rajčaty
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact