• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pařížské tyčky
Napište svůj komentář k receptu

Pařížské tyčky

autor: Uživatel (#-23938)
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížské tyčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      ks vejce
    • 300
      g mleté vlašské ořechy
    • 300
      g moučkový cukr
    • 3
      lžíce hladká mouka
  • Krém
    • 3
      ks vejce
    • 120
      g cukr krupice
    • 30
      g kakao
    • 1
      ks máslo nebo 1/2 másla a 1/2 Hery
    • čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

1
Smícháme ingredience na těsto.
2
Hladce umíchané těsto dáme do sáčku a na plech vyložený pečícím papírem stříkáme tyčky široké cca 1,5 cm, dlouhé cca 8 cm.
3
Během pečení se trochu roztáhnou. Pečeme 10 minut.
4
Příprava krému: ve vodní lázni šleháme vejce, cukr a kakao. Pak do vychladlé hmoty zašleháme máslo (nebo máslo s Herou).
5
Krémem naplníme zdobící sáček a na každou tyčku vytlačíme krémovou vlnovku.
6
Pak na plech nebo větší tác narovnáme špejle tak, abychom na ně mohli odkládat v čokoládě omočené tyčky, protože by se jinak přilepily (ty špejle se osvědčily). Připravíme si čokoládovou polevu do menšího kastrůlku, namáčíme v ní tyčky krémovou vrstvou dolů a odkládáme je na špejle, kde je necháme ztuhnout.
7
Krém má tu výhodu, že je trvanlivější. Ovšem ani tak se tyčky dlouho "neohřejí", jakmile je ochutnáte, musíte se krotit :-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Tyčky k čaji M.D. Rettigové

Bylinkové tyčky k vínu

Bylinkové tyčky k vínu

Celozrnné sýrové tyčky

Celozrnné sýrové tyčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlaďka Dary | 8. 12. 2007 16:32

    Ve vyhřáté troubě při 170stup.necelých 10minut.Když tyčkyzačínají růžovět,vytahuju je ven

  • Vlaďka Dary | 8. 12. 2007 16:31

    Ve vyhřáté troubě při 170stup.necelých 10minut:)

  • ester romankova | 4. 12. 2007 17:51

    musim strucne rici vyborne je to skoro jako nejaky mensi zakusek davam 1

  • Milada | 26. 11. 2007 17:24

    V recepru není uvedeno,na kolik stupňů se pečou a jak dlouho?Mám je dát do vyhřáté trouby nebo spíš v trubě při nízké teplotě sušit?Kdo je peče,poraďte mi,prosím

  • Marsí | 26. 11. 2007 09:08

    Květko dělám to tak, jen mi přišly ty špejle jako dobrý nápad..:-))

  • Květoslava | 24. 11. 2007 20:07

    Mřížka vůbec není nutná, cukroví namočené v čokoládě odkládejte na plech vyložený pečícím papírem a po ztuhnutí čokolády jej krásně sloupnete.

  • Olga | 23. 11. 2007 19:42

    Ja robím takto zasa parížske rožteky,stuhnuté v mraziaku máčam v čokoláde,poleva hneď stuhne,nič nesteká,je to praktické.

  • Jana | 23. 11. 2007 00:24

    I já mám podobný recept na pařížské rohlíčky,ale je to fuk co kdo tvoří, já např. nejraději kolečka, ale aby čokoláda nekapala, tak dělám to, že nastříkané tyčky nebo kolečka dám do mražáku na tácku, po zmrznutí chytnu tyčku nebo kolečko za spodek, omočím v čokoládě a ta hned na cukroví ztuhne a vůbec nekape. A navíc se ušetří hodně polevy, když nikam nestéká.

  • Marsí | 22. 11. 2007 11:06

    Vlaďko mám sice jiný recept na takovéto pařížské tyčky, ale věřím, že i tenhle je vynikající, všem doporučuji. Mimoch...ten nápad se špejlema je famózní..:-))) pořád jsem si lámala hlavu, na co to odkládat, když nemám mřížku, teď už to vím....-))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Pošírování Šlehání Vánoce Narozeniny Oslava Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová poleva Cukr krupice Hladká mouka Kakao Máslo Mleté vlašské ořechy Moučkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné koláče

Ovocné koláče

Pomazánka na topinky a toasty

Pomazánka na topinky a toasty

Bavorské vdolečky II.

Bavorské vdolečky II.

Jablečný tvarohový dort

Jablečný tvarohový dort

Mrkvové muffiny

Mrkvové muffiny

Muffiny s čokoládou

Muffiny s čokoládou

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

"Mrkváky" - kynuté buchty s mrkví

Pórková polévka se slaninou I.

Pórková polévka se slaninou I.

Hovězí karabáček na světlém pivu

Hovězí karabáček na světlém pivu

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

21
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
17
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
15
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
15
Svařák
Svařák

Zajímavé články

Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
AHA.cz Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Pohřeb Patrika Hezuckého (†55): Vzkaz manželky a manévry před obřadem

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Nejlepší červené rtěnky podle redakce: Jak najít tu nejlepší v drogerii ke svému typu pleti?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

Po ztrátě miminka se konečně zase směje: Arichteva to rozjela s Brzobohatou

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

Sváteční numerologie: Vypočítejte si svoje vánoční číslo a zjistěte, co vám přinese

  • Recepty.cz
  • Pařížské tyčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact