• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pařížská šlehačka
Napište svůj komentář k receptu

Pařížská šlehačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pařížská šlehačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 25
      g kakao
    • 35
      g moučkový cukr
    • 250
      ml šlehačka

Postup přípravy receptu

1
Kakao a cukr smícháme se šlehačkou a vše zahříváme až k bodu varu. Necháme lehce přejít varem.
2
Necháme asi 12-24 hodin chladit a pak ušleháme jako běžnou šlehačku. Podle chuti lze ještě trochu přisladit.
3
Místo kakaa a cukru lze použít 150 g čokolády na vaření a postupovat stejným způsobem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Jogurtová šlehačka

Jogurtová šlehačka

Domácí šlehačka

Domácí šlehačka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • eva | 1. 9. 2015 22:16

    Já dělám paříž. šlehačku ze smetany 31% a vždycky se mi ušlehá. Povařím kakao a cukr a smetanu asi 2-3 minuty a nechám chladit v lednici v kameninové nádobě i více jak 12 hodin. Potom v téže nádobě šlehám vždycky je "jak papuč", jak říkávala moje maminka.

  • ädmin | 30. 7. 2015 21:25

    šlehačku jsem zkoušela vše podle receptu kvalitní smetana ale po vychlazení jsem jí nemohla ušlehat :'( :'( :'( dost mě to naštvalo :-X

  • ädmin | 30. 7. 2015 21:25

    šlehačku jsem zkoušela vše podle receptu kvalitní smetana ale po vychlazení jsem jí nemohla ušlehat :'( :'( :'( dost mě to naštvalo :-X

  • andy | 23. 8. 2012 17:26

    delala jsem ji presne podle tohodle receptu a pri zdobeni dortu ji malem moje sestre snedla, 15 lidi jedlo dort a vsichni si nejvic vychvalovali tu parizskou slehacku

  • Anna | 11. 10. 2007 06:09

    Doporučuji vyzkušet ledové kaštany

  • Zdeňka | 8. 8. 2007 22:06

    Nicole,asi jste se přehlédla,v receptu je 25g a ne 25 dkg kakaa,potom byla šlehačka opravdu hodně hořká.Já osobně dělám pařížskou šlehačku stejně jako Jana.

  • Hedvika | 6. 8. 2007 13:51

    přikláním se k Markétě E., takhle by měla vypadat "pařížská šlehačka". Také to tak dělám. Kakao nepoužívám, je více hořké, než čokoláda a opravdu se ho musí dát méně.

  • Nicole | 5. 8. 2007 22:59

    Slečny, dámy, kuchařinky! Na toto rozhodně zapomeňte....dnes jsem s nadšenm po té chuti udělala tuto šlehačku a - nemohla jsem to pozřít...přehořklé!! Kaka dejte max!! 10-15g !! Podle tohoto receptu je to tak hořké,že to až zaškrábe protivně v krku..musela jsem to naředit ještě druhou šlehačkou a přidat cukr..pak to bylo hořké více méně akorát..ale doopravdy...dejte 10-15g kakaa a pak si raději přidávejte dle chuti...

  • Jana z VM | 19. 2. 2007 16:32

    Už léta dávám do šlehačky 5 dkg čokolády na vaření a šlehačka je z toho perfektní. Jde výborně ušlehat a je jí dost. Jednou jsem zkoušela dát celou čokoládu, ale ouha! Bylo jí strašně málo a moc se neušlehala, byla moc těžká.

  • marketa englicka | 19. 2. 2007 14:20

    já teda dávám na 250ml šlehačky 200g hořké čokolády-a moc nám chutná aje fakt že šlehačka je hutná dost:o))ááá to mi rádi:o)))

  • Di | 19. 2. 2007 13:13

    Čokolády stačí daleko méně, 60 - 100 g. Záleží na tém, jak moc hutnou a čokoládovou chcete šlehačku mít.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Moučkový cukr Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžové placky

Rýžové placky

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Polévka s červenou řepou

Polévka s červenou řepou

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Pečená dýně (velice chutná)

Pečená dýně (velice chutná)

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Pikantní kuřecí srdíčka

Pikantní kuřecí srdíčka

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

29
Houbová omáčka s bramborovými buchtami
Houbová omáčka s…
29
Zapečené těstoviny se slaninou a smetanou
Zapečené těstoviny se…
28
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
28
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
24
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Lela Vémola už pravdu neskrývá: Není lehké o tom mluvit

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Denní horoskop na úterý 12. 8. 2025: Koho potěší příjemný rozhovor a koho čeká úspěšný pracovní den?

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

Kordula Stropnická se odvázala: Žhavé chvíle s kámoškou

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

  • Recepty.cz
  • Pařížská šlehačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact