• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Napište svůj komentář k receptu

Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tato původem toskánská rajčatová polévka je krásně hustá, ochucená bazalkou a doplněná o plátky pečiva, které se v ní povaří. Díky tomu parádně zasytí a vy si ji můžete dát klidně jako samotný hlavní chod.

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      ks šalotka
    • bílé pečivo
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 500
      g rajčata oloupaná
    • 1
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném plameni asi 15 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Potom přidejte na plátky nakrájené pečivo, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí asi 20 minut. Odstavte a nechte 15 minut odležet. Na talíři zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.

RADA: Recepty z rajčat s vůní Středomoří

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jimmy | 17. 9. 2016 09:17

    Výborná. Nepoužíváme kvůli bezlepkové dietě pečivo, proto na konci do ní nastrouháme parmezán. Tím rovněž zhoustne. Doporučuji zkusit.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 8. 2014 17:49

    ... a v horkých dnech se dá jíst i vychladlá :-P ...hustota záleží na tom, kolik se dá do ní rozvařit pečiva ...nebo se dá opečené jako krutony až nakonec ;-)

  • Teríza | 24. 8. 2014 17:42

    skvělá, hodně hustá :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar Krémové a husté polévky Rajčatová a rajská
Polévky Oběd Vaření Restování Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé pečivo Česnek Olivový olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Šalotka Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí polévka

Rybí polévka

Pekingské maso

Pekingské maso

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kuřecí prsíčka na červeném víně

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Jogurtový koláč s tvarohem

Jogurtový koláč s tvarohem

Masová minutka s hráškem

Masová minutka s hráškem

Zdravé lívance z ovesných vloček

Zdravé lívance z ovesných vloček

Bylinková kachní prsa

Bylinková kachní prsa

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

160
Jarní salát Jaroslaw
Jarní salát Jaroslaw
57
Vodová ančka (žitná kaše), základní recept
Vodová ančka (žitná kaše…
36
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
35
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
31
Kuřecí kaldoun - polévka
Kuřecí kaldoun - polévka

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
AHA.cz Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Zdrcený Vydra od Bouškové: Smutné, ale tohle je prostě život

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

Igor Bareš (59), hvězda nového seriálu Mladá krev: Tchán na svatbě trpěl!

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Papas bravas
Papas bravas
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papričky Padrón - tapas
Papričky Padrón - tapas
Paprika plněná brynzou
Paprika plněná brynzou
Paprika plněná řeckým jogurtem a zeleninou
Paprika plněná řeckým jogurtem a…
  • Recepty.cz
  • Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact