• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Napište svůj komentář k receptu

Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tato původem toskánská rajčatová polévka je krásně hustá, ochucená bazalkou a doplněná o plátky pečiva, které se v ní povaří. Díky tomu parádně zasytí a vy si ji můžete dát klidně jako samotný hlavní chod.

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      ks šalotka
    • bílé pečivo
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 500
      g rajčata oloupaná
    • 1
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném plameni asi 15 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Potom přidejte na plátky nakrájené pečivo, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí asi 20 minut. Odstavte a nechte 15 minut odležet. Na talíři zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.

RADA: Recepty z rajčat s vůní Středomoří

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jimmy | 17. 9. 2016 09:17

    Výborná. Nepoužíváme kvůli bezlepkové dietě pečivo, proto na konci do ní nastrouháme parmezán. Tím rovněž zhoustne. Doporučuji zkusit.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 8. 2014 17:49

    ... a v horkých dnech se dá jíst i vychladlá :-P ...hustota záleží na tom, kolik se dá do ní rozvařit pečiva ...nebo se dá opečené jako krutony až nakonec ;-)

  • Teríza | 24. 8. 2014 17:42

    skvělá, hodně hustá :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar Krémové a husté polévky Rajčatová a rajská
Polévky Oběd Vaření Restování Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé pečivo Česnek Olivový olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Šalotka Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

Ferrero Rocher na plechu

Ferrero Rocher na plechu

Makový závin s višněmi

Makový závin s višněmi

Míchaná bezinková limonáda

Míchaná bezinková limonáda

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Třešňová omáčka

Třešňová omáčka

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

33
Křenové topinky s vejcem
Křenové topinky s vejcem
30
Dušené kuře (králík) s cizrnou
Dušené kuře (králík) s…
26
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…
21
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Denní horoskop na pondělí 11. 8. 2025: Kdo dnes bude zavalen úkoly a kdo by se měl zaměřit na rodinné vztahy?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

Překvapení u Jiřiny Bohdalové (94): Stane se prababičkou

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Další doporučené recepty:

Papas bravas
Papas bravas
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papričky Padrón - tapas
Papričky Padrón - tapas
Paprika plněná brynzou
Paprika plněná brynzou
Paprika plněná řeckým jogurtem a zeleninou
Paprika plněná řeckým jogurtem a…
  • Recepty.cz
  • Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact