• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s rebarborovým přelivem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké italské pokušení jménem panna cotta si okamžitě zamilujete. Lahodný smetanový krém ovoněný vanilkou a zalitý rebarborovým přelivem vypadá i chutná skvěle, zvlášť když jej naaranžujete do skleniček a ozdobíte nasekanými pistáciemi.

Suroviny

4 porce
    • 3
      plátek želatina plátková
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      lžíce pistácie sekané, nesolené
  • Přeliv
    • 80
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • 150
      g rebarbora
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a zahřívejte těsně pod bod varu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Nabobtnalé plátky želatiny vyjměte z misky a vymačkejte přebytečnou vodu. Želatinu rozmíchejte v horké smetaně a nalévejte do misek nebo skleniček. Vložte je do ledničky a nechte chladit nejméně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr – jakmile se rozpustí a získá zlatou barvu, nalijte do pánve teplou vodu nebo pokud máte doma sušené ibiškové květy, zalijte 2 lžíce vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat, přeceďte a karamel zalijte místo vody tímto výluhem. Karamel vytvoří krystaly, které se během pár minut znovu rozpustí. Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou rebarboru společně se semínky vanilkového lusku a citronovou šťávou.
3
Vařte, dokud rebarbora nebude poloměkká, pozor, ať se nerozvaří. Přeliv nechte vychladnout. Panna cottu podávejte s rebarborovým přelivem a nahrubo nasekanými pistáciemi.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Pistácie Rebarbora Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Voda Želatina plátková

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí kysané zelí

Domácí kysané zelí

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Trdelníky

Trdelníky

Krémová česneková cibulačka

Krémová česneková cibulačka

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jidáše - sádlové

Jidáše - sádlové

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Čoko dort s jablkovým pyré
Čoko dort s jablkovým…
16
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
14
Kedlubnové zelí na cidru s bramborami na bouchačku
Kedlubnové zelí na cidru…
14
Chřest na másle
Chřest na másle

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Statečná Nikola Hezucká po pohřbu Patrika (†55): První úsměvy vdovy!

Statečná Nikola Hezucká po pohřbu Patrika (†55): První úsměvy vdovy!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Další doporučené recepty:

Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Panna cotta s třešněmi v červeném víně …
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact