• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panna Cotta s pomeranči
Napište svůj komentář k receptu

Panna Cotta s pomeranči

autor: Kelda
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna Cotta s pomeranči
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
  • Panna Cotta
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • pomerančová kůra ( z jednoho pomeranče)
    • 3
      lžička želatina - mletá ( popřípadě plátková želatina 3-4 plátky)
    • 100
      g moučkový cukr
  • Pomeranče v cukrovém rozvaru
    • 4
      ks pomeranč
    • 300
      g cukr krystal
    • 100
      ml voda
  • Na ozdobu
    • 1
      snítka máta ( na ozdobu 1-2 lístečky čerstvé máty)

Postup přípravy receptu

1
Panna Cotta :
2
Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání přidáme obsah vanilkového lusku, cukr a přivedeme k varu. Až se nám tyto ingredience propojí a budou vřít vypneme sporák. Přidáme 3 lžičky želatiny zamícháme a nalijeme do misek. Necháme vychladnout a vlažné dáme do lednice na cca. 3-4 hodiny.
3
Pomeranče v cukrovém rozvaru :
4
Do menšího kastrůlku přidáme 100 ml vody a 300 g cukru krystal, necháme cukr rozpustit a mezitím si naloupeme pomeranče nakrájíme na čtvrtky a přidáme do rozpuštěné vody s cukrem. Vaříme cca. 10-15 min. do změknutí pomerančů.
5
Vychlazenou a stuhlou Panna Cottu vyklopím na talíř a poliju pomeranči, na vrch snítek máty a podáváme.
6
Přeji dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MartinaOVA | 17. 6. 2015 14:30

    Výborné, jen radím ubrat cukr....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Panna Cotta
Moučníky Nepečené Svačina Chlazení Děti Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Máta Moučkový cukr Pomeranč Pomerančová kůra Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Voda Želatina - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketo-kokosový zákusek

Cuketo-kokosový zákusek

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Nejlepší dort

Nejlepší dort

Vepřová pečeně Robert

Vepřová pečeně Robert

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Melounové jednohubky (salát)

Melounové jednohubky (salát)

Zapečené brambory s brokolicí, uzeninou a nivou

Zapečené brambory s brokolicí,…

Čočková polévka ze zbylé čočky na kyselo

Čočková polévka ze zbylé čočky na…

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Jemné tvarohové řezy s ovocem

Doporučujeme

50 minut
Ostré řízky z krkovice

Ostré řízky z krkovice

10 minut
Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

55 minut
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou

10 minut
Vejmrda

Vejmrda

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

65 minut
Jablkový koláč s drobenkou

Jablkový koláč s drobenkou

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

21
Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky
Jablečné / Hruškové…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…
14
Karamelové hrušky
Karamelové hrušky
13
Jablka v těstíčku s vanilkovou omáčkou
Jablka v těstíčku s…

Zajímavé články

Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si uchovat hříbky a další poklady z lesa na zimu
Houby s octem: 3 vynikající recepty, jak si…
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět o houbách + nejlepší recepty z hub
Velký houbový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Bouček o nabídce z politické scény: Z rozhodnutí Libora vám spadne brada

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Horoskop na další týden: Komu hrozí zranění a koho dožene práce?

Ženy.cz Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Ženy, nebojte se říct ne. Kde končí flirt a začíná obtěžování?

Blesk.cz Příběh nesmrtelného hitu z vítězného štábu ANO: Babiš si frčí v rytmu opojení! Hymna fanoušků AC Milán i Michala Davida

Příběh nesmrtelného hitu z vítězného štábu ANO: Babiš si frčí v rytmu opojení! Hymna fanoušků AC Milán i Michala Davida

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Velký horoskop financí na říjen: Býci budou muset šetřit, Váhy čekají peněžní ztráty

Další doporučené recepty:

Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Panna cotta s třešněmi v červeném víně …
Pánská bábovka
Pánská bábovka
  • Recepty.cz
  • Panna Cotta s pomeranči
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact