• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s granátovým jablkem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s granátovým jablkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční italský moučník ze smetany svařené se želatinou a cukrem, ovoněný pravou vanilkou, podávaný vychlazený, zalitý sirupem z granátových jablek, posypaný zrníčky a nasekanými nesolenými pistáciemi.

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžička želatina - mletá
    • olej na vytření formiček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      hrst pistácie nesolené
    • 2
      ks granátové jablko

Postup přípravy receptu

1
Želatinu rozmíchejte v misce ve 2 lžících vody a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím vytřete formičky malým množstvím oleje. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a špičkou nože vyškrábněte zrnka.
2
Do rendlíku dejte smetanu, cukr a zrnka z vanilkového lusku, vše promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte želatinu, promíchejte metličkou, aby se želatina dobře rozpustila, a minutu dvě povařte. Nalijte do formiček, nechte vychladnout a pak uložte do ledničky, ideálně do druhého dne.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Pistácie nasekejte nadrobno. Granátová jablka rozkrojte na poloviny, z jedné poloviny vyloupejte zrnka, ze zbytku vymačkejte šťávu. Šťávu dejte do co nejmenšího rendlíku a varem ji zredukujte na hustý sirup, vzhledem k malému množství šťávy to půjde rychle, tak ji hlídejte.
4
Formičky s panna cottami ponořte na malou chvilku do horké vody, okraje uvolněte nožem a vyklopte je na talířky. Zalijte je sirupem z granátových jablek, posypte je zrnky a nasekanými ořechy.

RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s angreštovou omáčkou

Panna cotta s angreštovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Granátové jablko Moučkový cukr Olej Pistácie Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Želatina - mletá

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékaná zelenina

Zapékaná zelenina

Tvarůžková pomazánka (vařená, jednoduchá)

Tvarůžková pomazánka (vařená,…

Kachna na medu

Kachna na medu

Majolkové houstičky

Majolkové houstičky

Pivní vrabci

Pivní vrabci

Čokoládová roláda

Čokoládová roláda

Dýňové pyré s bramborem

Dýňové pyré s bramborem

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Salát z buřtů

Salát z buřtů

Doporučujeme

15 minut
Řecký salát s cizrnou

Řecký salát s cizrnou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
33
Císařský trhanec s borůvkami a šodó
Císařský trhanec s…
32
Pečené jalapeňo se sýrem a slaninou
Pečené jalapeňo se sýrem…
29
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
26
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s…

Zajímavé články

Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A dokonce pro celou rodinu!
Večeře do půl hodiny na každý den v týdnu: A…
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů, které zvednou náladu smutným dětem a dodají energii unaveným rodičům
Nejlepší jídla na konec prázdnin: 10 receptů,…
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty, které tak vůbec nevypadají
Co to sakra je?! Talentovaný cukrář dělá dorty,…
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla, džem i čatní
Zavařte si hrušky! Návod, jak udělat povidla,…
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky od profíků
Jak dokonale nakrájet zeleninu? Naučte se triky…
AHA.cz Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Už není sám! Margita po třech letech přiznal vztah

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Nečekané rozchody slavných: Nevěra, tchyně „na zabití“ i výkyvy nálad

Ženy.cz Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Empatie jako dar i prokletí. Když vám vnímavost ničí život

Blesk.cz Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

Co je to na Ibize za řeckého hrdinu? Namakaný Odysseus Matt Damon

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Zvěrokruh a karma: Která znamení si to obvykle nejvíce odskáčou?

Další doporučené recepty:

Panko strouhanka
Panko strouhanka
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s granátovým jablkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact