• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s granátovým jablkem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s granátovým jablkem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Tradiční italský moučník ze smetany svařené se želatinou a cukrem, ovoněný pravou vanilkou, podávaný vychlazený, zalitý sirupem z granátových jablek, posypaný zrníčky a nasekanými nesolenými pistáciemi.

Suroviny

4 porce
    • 1
      lžička želatina - mletá
    • olej na vytření formiček
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 40
      g moučkový cukr
    • 1
      hrst pistácie nesolené
    • 2
      ks granátové jablko

Postup přípravy receptu

1
Želatinu rozmíchejte v misce ve 2 lžících vody a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím vytřete formičky malým množstvím oleje. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a špičkou nože vyškrábněte zrnka.
2
Do rendlíku dejte smetanu, cukr a zrnka z vanilkového lusku, vše promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte želatinu, promíchejte metličkou, aby se želatina dobře rozpustila, a minutu dvě povařte. Nalijte do formiček, nechte vychladnout a pak uložte do ledničky, ideálně do druhého dne.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Pistácie nasekejte nadrobno. Granátová jablka rozkrojte na poloviny, z jedné poloviny vyloupejte zrnka, ze zbytku vymačkejte šťávu. Šťávu dejte do co nejmenšího rendlíku a varem ji zredukujte na hustý sirup, vzhledem k malému množství šťávy to půjde rychle, tak ji hlídejte.
4
Formičky s panna cottami ponořte na malou chvilku do horké vody, okraje uvolněte nožem a vyklopte je na talířky. Zalijte je sirupem z granátových jablek, posypte je zrnky a nasekanými ořechy.

RADA: Jak udělat nadýchanou pavlovu? Podívejte se na VIDEO

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s angreštovou omáčkou

Panna cotta s angreštovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina FOOD
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Granátové jablko Moučkový cukr Olej Pistácie Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Želatina - mletá

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Halušky se zelím a vařeným masem

Halušky se zelím a vařeným masem

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Bábovka šlehačka

Bábovka šlehačka

Svíčková Stroganoff

Svíčková Stroganoff

Tymiánové hovězí se zeleninou

Tymiánové hovězí se zeleninou

Škvarkové placky s jogurtem

Škvarkové placky s jogurtem

Zbojnický salát

Zbojnický salát

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

40
Švestková povidla
Švestková povidla
20
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami
Zapečené těstoviny se…
19
Jablečná buchta
Jablečná buchta
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Kulajda
Kulajda

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Všechno vzhůru nohama: Pravda o vztahu Adamczykových

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

Televizní ceny Emmy ovládl Adolescent! Kdo získal další ocenění?

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Panko strouhanka
Panko strouhanka
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s granátovým jablkem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact