• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s borůvkovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s borůvkovým přelivem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Panna cotta je vynikající dezert, který má svůj původ v Itálii. My si připravíme verzi s lahodným borůvkovým přelivem. Tato hříšně sladká smetanová dobrota je naprosto neodolatelná.

Suroviny

4 porce
    • 300
      ml smetana
    • 40
      g moučkový cukr
    • 3
      plátek želatina plátková
    • 2
      lžíce studená voda
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • kokosový olej na vytření formiček
  • Ovocný přeliv
    • 300
      g borůvky
    • 1
      lžička med
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce limetková šťáva
    • 2
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a mírně nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni ji mírně ohřívejte, přidejte cukr, vyškrábaný vanilkový lusk a za stálého míchání přiveďte k varu. Odstavte z plotny.

RADA: VIDEO, jak na Míša řezy krok za krokem!

2
Nabobtnalou želatinu vyždímejte a pečlivě rozmíchejte v ohřáté smetaně, dokud se zcela nerozpustí.
3
Směs nalijte do připravených misek lehce vymazaných kokosovým olejem a dejte, nejlépe přes noc, vychladit do ledničky.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

4
Před podáváním si připravte přeliv rozmixováním všech ingrediencí.
5
Panna cottu vyndejte z lednice a nechte deset minut odstát, před vyklepáváním ji částečně ponořte na chvilku do teplé vody, vyklopte ji na talířek, polijte přelivem a ozdobte ji pár čerstvými malinami a jahodami a pár lístky máty či meduňky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Čokoládová panna cotta

Čokoládová panna cotta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Borůvky Citronová šťáva Kokosový olej Limetková šťáva Med Moučkový cukr Smetana Studená voda Vanilkový lusk Voda Želatina plátková

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůta po americku

Krůta po americku

Ořechové pusinky

Ořechové pusinky

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Salátový prívarok II.

Salátový prívarok II.

Pečený česnek

Pečený česnek

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Jednoduchá nivová pomazánka s křenem

Hrníčkový chleba

Hrníčkový chleba

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Mistrovský bramborový salát

Mistrovský bramborový salát

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

278
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
140
Klatovské závitky / ptáčky / roládky -  po našem
Klatovské závitky /…
93
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
77
Penne se špenátem
Penne se špenátem
63
Zapekané cestoviny
Zapekané cestoviny

Zajímavé články

Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Finalistka soutěže krásy Beličková (52): Skok ze 3. patra před zraky dcery

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

Zuzana Belohorcová vysvětlila, proč se zbavila silikonů: Změnily se mi priority!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Další doporučené recepty:

Panini s pestem a parmskou šunkou
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panko strouhanka
Panko strouhanka
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s borůvkovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact