• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panenský štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Panenský štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panenský štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová panenka
    • cibule
    • anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • pepř celý
    • nové koření
    • jalovec
    • grilovací koření
    • žampiony (Lepší jsou čerstvé hříbky)
    • jablka
    • listové těsto
    • rozinky
    • bílé víno
    • česnek
    • olej
    • hladká mouka
    • brusinkový kompot
    • vejce

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme do pekáčku společně se žampiony nakrájenými na plátky, cibulí, novým kořením, trochou oleje a jalovcem a dáme péct. Dle potřeby podléváme vodou.
2
Mezitím co se panenka peče oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme. Plátky jablek podusíme na bílém víně do poloměka, přecedíme a zbylé víno buď vypijeme nebo si ho ponecháme do výpeku. Takže, panenka se peče, jablka se dusí a co my? Zatím máme čas, takže si vyválíme listové těsto na velký tenký plát. Na plát listového těsta naložíme podušená jablka a doprostřed uložíme pečenou panenku. Gurmánům bych doporučil do jablíček zamíchat rozinky a jádra vlašských ořechů.
3
Poté štrůdl zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Výpek z panenky vysmahneme na tuk, necháme pěkně zhnědnout, lehce zaprášíme moukou, zalijeme zbytkem vína a podle chuti dáme vložku brusinek. Zalijeme vodou, provaříme a dochutíme dle libosti. Štrůdl se mezitím upekl a my ho můžeme nakrájet na tenké plátky, které servírujeme na talíř podlité šťávou kterou necedíme.
4
Výsledkem by měl být tenké plátky štrůdlu, kde vůně jablíček podbarvuje ušlechtilé maso a dokonalý chuťový zážitek korunuje tmavá, téměř "divoká" po brusinkách lehce nasládlá šťávička vonící po koření a houbách. Takže snad už jenom dobrou chuť a vězte, že i v dnešní uspěchané době stojí za to přibrzdit a dopřát si co hrdlo ráčí!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Mandlový štrůdl (závin)

Mandlový štrůdl (závin)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno Brusinkový kompot Česnek Cibule Grilovací koření Hladká mouka Jablka Jalovec Listové těsto Nové koření Olej Pepř celý Pepř mletý Rozinky Sůl Vejce Vepřová panenka Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Falešné španělské ptáčky

Falešné španělské ptáčky

Květákové karbanátky II.

Květákové karbanátky II.

Bábovka olejová

Bábovka olejová

Karamelové řezy s piškoty

Karamelové řezy s piškoty

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Jedlé kaštany - pečené, vařené

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Dobré kuře

Dobré kuře

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

100
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
76
Houbové škvarky z václavek či bedel
Houbové škvarky z…
70
Šťouchané brambory s medvědím česnekem
Šťouchané brambory s…
65
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
61
Asklepiovo řecké Souvlaki
Asklepiovo řecké Souvlaki

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

  • Recepty.cz
  • Panenský štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact