• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g žampiony nebo jiné čerstvé houby
    • 175
      g vepřová panenka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      snítka petržel
    • 2
      lžíce smetana
    • 1
      špetka citronová kůra strouhaná

Postup přípravy receptu

1
Žampiony oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Používáme-li houby lesní, kloboučky jen otřeme vlhkým hadříkem. Plodnice i nožičky nadrobno nakrájíme nebo jen rozpůlíme. Vepřovou panenku pečlivě očistíme. Odkrojíme všechny zbytky tuku nebo blanky. Maso omyjeme a osušíme. Vetřeme do něj sůl a pepř. V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm ze všech stran opečeme. Panenku vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do vypečeného tuku nasypeme houby a za stálého míchání je podusíme. Osolíme je a dochutíme pepřem. Opereme petrželku a otrháme lístky. Najemno nasekáme a nasypeme k houbám. Přelijeme sladkou smetanou a necháme přejít varem, až omáčka pěkně zhoustne. Potom přisypeme jemně nastrouhanou citronovou kůru. Maso směsí přelijeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou

Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 16. 1. 2006 10:28

    Pane Vašku, já to pochopila tak, že maso z panenky je jemné a hned hotové, takže se nemusí dávat zapéct, navíc na konci je napsáno, že se tím maso přelije, takže určitě nepeče. A do alobalu proto, aby se udrželo v teple.

  • Vasek Krabicka | 16. 1. 2006 05:26

    Co s masem, kdyz ho dame do alobalu??? Je sice nasnade, ze ho dame upect, ale bylo by hezke to dopovedet a uvest teplotu a cas.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Smetana Sůl Vepřová panenka Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štafetky

Štafetky

Díratá buchta z čokoládových figurek

Díratá buchta z čokoládových figurek

Guláš od mámy

Guláš od mámy

Housky

Housky

Kung Pao Mango

Kung Pao Mango

Chlebové smaženky

Chlebové smaženky

Krkovička pečená s játry a cibulí

Krkovička pečená s játry a cibulí

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

624
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
187
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
109
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…
88
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
44
Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Karamelizovaná ryba v…

Zajímavé články

Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mariana Prachařová se chlubí: Nová hříva!

Mariana Prachařová se chlubí: Nová hříva!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact