• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • "Paneláková" buchta
Napište svůj komentář k receptu

"Paneláková" buchta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Paneláková" buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Vařit zvolna 5-8 minut:
    • 1
      ks hera - 250 g
    • 2
      sklenice cukr krupice (skleničky na 2 dl vody)
    • 4
      lžíce kakao podle barvy, 3 -
    • 0,50
      sklenice voda
  • Dále:
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      ks bílek
    • 1
      sklenice hrubá mouka
    • 1
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • salko slazené
    • 1
      ks máslo 250 g

Postup přípravy receptu

1
Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí celou polijeme.
2
Do 2/3 přidáme žloutky, mouky a prášek do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (cca 20x33 cm). Buchtu dáme do předehřáté trouby na 160°C zvolna péct.
3
Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí prokrojíme a namažeme krémem, přiklopíme vrchním dílem. Část krému si necháme na dozdobení buchty.
4
Krém: Salko dáme vařit na 4 hodiny do hrnce s vroucí vodou, kde nám zkaramelizuje. Pak necháme plechovku zcela vychladnout a Salko vyšleháme se změklým máslem dohladka. Vaření Salka si můžeme urychlit v tlakovém hrnci.
5
Buchtu s polevou necháme zatuhnout a pak na každý pomyslný dílek buchty vytvoříme zdobičkou malý "bobánek".
6
Buchtu uložíme do chladna proležet nejlépe do druhého dne, pak krájíme na jednotlivé dílky.
7
//A proč paneláková? Protože, když se kdysi dávno někdo ze známých pustil do výroby téhle buchty, druhý den ji chtěl ochutnat snad celý panelák, a tak jí to už zůstalo...//
8
*Dá se upéct i jako dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 19. 4. 2016 08:28

    Určitě je to dvoudecka na všechno.

  • Veronika | 16. 1. 2016 16:54

    Dobrý den můžu se zeptat sklenice mouky je myšené ta sklenice která má 2dl .. já jen jestli se to vztahuje na všechny sklenice nebo jen na tu u vody!?

  • Lucie | 23. 8. 2015 15:06

    Výroba polevy je popsaná hnedka v prvním odstavci.

  • Lucie | 23. 8. 2015 15:05

    Vynikající :-* . Není to nic pro štíhlou linii, ale chuť je boží.

  • Ivana | 15. 4. 2015 13:10

    A jaká je ta polevá? Jak se dělá? Děkuji

  • vasicek12 | 13. 11. 2014 16:35

    Výborná buchta, sice je drahá, ale jednou za čas.... ;-) :-P :-P :-P :-P :-*

  • A.Bezděková | 16. 5. 2014 14:12

    Nechala jsem se navnadit a napodruhé vyzkoušela buchtu upéct v dortové formě na mužovu oslavu pětašedesátých narozenin. Krém je sladký dost, ale jednou za čas se potěšit něčím tak dobrým se dá odpustit. Navíc mě potěšila poleva, která se dobře krájí a nepraská. Také se mi osvědčilo pokapání korpusu tuzemským rumem. Výborné.

  • Katka | 14. 2. 2014 21:51

    je výborná,teď jsem ji dělala :-P

  • BindiDindi | 24. 1. 2014 08:54

    Buchta je na chuť velmi dobrá, měla jsem jen dva problémy - tím, jak je krém ze Salka hodně sladký, je hodně sladká i celá buchta. Příště určitě uberu cukr do těsta. Druhý problém alespoň u mě bylo, že těsto je po upečení velmi křehké a i po úplném vychladnutí se při rozkrojování napůl drolí a láme. Také z toho důvodu se krém hůře na korpus maže. Nakonec jsem to dala nějak dohromady, poleva leccos schovala ;-)

  • simon.kolousek | 19. 4. 2013 21:28

    :-| kdo to má opisovat inak je to super simon.kolousek

  • kamila | 20. 3. 2013 17:07

    strašny to těsto tuhy jak svin ,už chapu proč tu neni žadny hodnocení..... :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Buchty Dezerty Pečení Vaření Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Hrubá mouka Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko slazené Solamyl (bramborový škrob) Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Myslivecké knoflíky

Myslivecké knoflíky

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Maso na gril nebo do trouby v barbecue omáčce

Maso na gril nebo do trouby v…

Chřestová omáčka s koprem

Chřestová omáčka s koprem

Přírodní maso s cuketou - minutka

Přírodní maso s cuketou - minutka

Mexické maso

Mexické maso

Jablečná přesnídávka (pyré)

Jablečná přesnídávka (pyré)

Bylinková krůtí (nejen) stehna na houbách

Bylinková krůtí (nejen) stehna na…

Podmáslový chléb

Podmáslový chléb

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

62
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým…
42
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…
41
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
33
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
29
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Další doporučené recepty:

"Ohnivý kuře"
"Ohnivý kuře"
"Orgasmus"
"Orgasmus"
"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
"Párkrole" - párkové kremrole
"Párkrole" - párkové kremrole
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Pěnové" koláčky z listového těsta
"Pěnové" koláčky z listového těsta
  • Recepty.cz
  • "Paneláková" buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact