• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g hladká mouka
    • 110
      g med
    • 50
      g kandované ovoce
    • 50
      g hořká čokoláda
    • 40
      g piniové oříšky
    • 50
      g mandle - loupané
    • 50
      g lískové oříšky
    • 30
      g rozinky
    • 50
      g marmeláda merunkova
    • 50
      ml hnědý rum
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý
    • muškátový oříšek strouhany;
    • prášek do pečiva 1 lzicka

Postup přípravy receptu

1
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů) rozmixujeme a druhou polovinu si ponecháme na zdobení. Čokoládu nastrouháme, kandované ovoce nakrájíme na drobno. Rozinky na pár minut namočíme do vlažné vody (můžeme namočit i do rumu), poté je vymačkáme. Med s asi 80 ml vody rozehřejeme v malém kastrůlku.
2
Do mísy dáme mouku smíchanou s praškem do pečiva, přisypeme rozmixované oříšky, čokoládu, kandované ovoce, přidáme marmeládu, koření, rozinky, rum a med s vodou. Umícháme těsto, pokud je příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody a dáme jej do přichystané formy. Povrch posypeme oříšky, které jsme si nechali a necháme odpočinout asi 1 hodinu na teplém místě.
3
Rozehřejeme troubu na 170°C a dáme péct na 30 - 35 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je moučník upečený (doprostřed zabodneme špejli, po vytažení by měla být suchá). Hotový moučník můžeme nechat uležet do 2 dne, je pak vláčnější. Místo kandovaného ovoce můžete použít sušené švestky nebo meruňky, co vám chutná. Taktéž můžete přidat vlašské ořechy.
4
Jedná se o italský tradiční recept, většinou se peče na Vánoce nebo Velikonoce, chuťově připomíná perník. Je výborný k čaji nebo k mléku, naše sváteční vánoční rána se bez něj neobejdou. Dobře zabalený vydrží i dva týdny.
5
Celkové množství koření - necelá kávová lžička
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Pan bagnat

Pan bagnat

Sladký mrkvový chlebíček

Sladký mrkvový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 13:05

    já dávám ještě kardamon!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Hořká čokoláda Hřebíček mletý Kandované ovoce Lískové oříšky Mandle - loupané Marmeláda Med Muškátový oříšek Piniové oříšky Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Filé po cikánsku

Filé po cikánsku

Zelný salát s koprem

Zelný salát s koprem

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Tvarohová pomazánka levně

Tvarohová pomazánka levně

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s drobenkou

Podzimní jablečný (hruškový) koláč s…

"Tataráček" z Romadůru

"Tataráček" z Romadůru

Doporučujeme

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

70
Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou
Těstoviny (nejen) s…
33
Štrúdl s hroznovým vínem
Štrúdl s hroznovým vínem
23
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
21
Turecká vejce
Turecká vejce
14
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami

Zajímavé články

Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak složit naplněnou tortillu
Tortilla wrap hack: Naučte se populární trik, jak…
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového, taženého, pivního i mrkvového těsta
Jablečný štrúdl 4x jinak: Výborný je z listového,…
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
AHA.cz Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Velká proměna Brzobohaté: Překvapila šik účesem

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Melania vs. Kate: Kdo ovládl podzimní megahit lépe?

Ženy.cz Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Co si pustit, když venku prší? Podzimní filmy a seriály, které vás zahřejí víc než čaj

Blesk.cz Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

Rihanna potřetí mámou! Porod tajila skoro dva týdny

SportRevue.cz FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

FOTO: Ronaldově kamarádce to v jeho dresu sekne. A bez něj taky!

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

Do jaké historické doby patříte podle znamení zvěrokruhu? Berani do pravěku, Lvi na královský dvůr

Další doporučené recepty:

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…
Pampeliškový sirup
Pampeliškový sirup
Pan bagnat
Pan bagnat
Panadelky
Panadelky
Panagjurská vejce
Panagjurská vejce
Paneng kai
Paneng kai
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact