• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g hladká mouka
    • 110
      g med
    • 50
      g kandované ovoce
    • 50
      g hořká čokoláda
    • 40
      g piniové oříšky
    • 50
      g mandle - loupané
    • 50
      g lískové oříšky
    • 30
      g rozinky
    • 50
      g marmeláda merunkova
    • 50
      ml hnědý rum
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý
    • muškátový oříšek strouhany;
    • prášek do pečiva 1 lzicka

Postup přípravy receptu

1
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů) rozmixujeme a druhou polovinu si ponecháme na zdobení. Čokoládu nastrouháme, kandované ovoce nakrájíme na drobno. Rozinky na pár minut namočíme do vlažné vody (můžeme namočit i do rumu), poté je vymačkáme. Med s asi 80 ml vody rozehřejeme v malém kastrůlku.
2
Do mísy dáme mouku smíchanou s praškem do pečiva, přisypeme rozmixované oříšky, čokoládu, kandované ovoce, přidáme marmeládu, koření, rozinky, rum a med s vodou. Umícháme těsto, pokud je příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody a dáme jej do přichystané formy. Povrch posypeme oříšky, které jsme si nechali a necháme odpočinout asi 1 hodinu na teplém místě.
3
Rozehřejeme troubu na 170°C a dáme péct na 30 - 35 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je moučník upečený (doprostřed zabodneme špejli, po vytažení by měla být suchá). Hotový moučník můžeme nechat uležet do 2 dne, je pak vláčnější. Místo kandovaného ovoce můžete použít sušené švestky nebo meruňky, co vám chutná. Taktéž můžete přidat vlašské ořechy.
4
Jedná se o italský tradiční recept, většinou se peče na Vánoce nebo Velikonoce, chuťově připomíná perník. Je výborný k čaji nebo k mléku, naše sváteční vánoční rána se bez něj neobejdou. Dobře zabalený vydrží i dva týdny.
5
Celkové množství koření - necelá kávová lžička
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Pan bagnat

Pan bagnat

Sladký mrkvový chlebíček

Sladký mrkvový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 13:05

    já dávám ještě kardamon!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Hořká čokoláda Hřebíček mletý Kandované ovoce Lískové oříšky Mandle - loupané Marmeláda Med Muškátový oříšek Piniové oříšky Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Kuřecí prsa zapečená se špenátem

Dort od krtka

Dort od krtka

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Kuřecí řízky v jogurtové marinádě

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Nejrychlejší tvarohové kuličky

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Vaječná omeleta se zeleninou

Vaječná omeleta se zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Česneková pomazánka z červené řepy a nivy

Česneková pomazánka z červené řepy a…

Rybí steak

Rybí steak

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

528
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
174
Rýžové krokety (noky), základní recept
Rýžové krokety (noky),…
57
Buřtguláš rychlovka
Buřtguláš rychlovka
54
Sardelové chlebíčky
Sardelové chlebíčky
48
Salát s rajčaty, avokádem a nivou
Salát s rajčaty,…

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 4x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Senior dostal po dovolené účet za telefon: Data za 897 tisíc

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

Hvězda seriálu Polabí Aneta Kernová: Debut v New Yorku!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…
Pampeliškový sirup
Pampeliškový sirup
Pan bagnat
Pan bagnat
Panadelky
Panadelky
Panagjurská vejce
Panagjurská vejce
Paneng kai
Paneng kai
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact