• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Pampeliškové víno
Napište svůj komentář k receptu

Pampeliškové víno

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 30
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1,50
      kg cukr
    • 40
      g droždí
    • 1
      l pampeliška květy i s kalíšky
    • 2,50
      l vařící voda na spaření květů
    • 2
      l voda na sirup
    • 2
      ks citron na kolečka
    • 2
      ks pomeranč na kolečka

Postup přípravy receptu

1
Pampeliškové květy spaříme v 2,5 litrech vařící vody a necháme je louhovat 24 hodin. Pak vodu scedíme do 5 litrové lahve a květy vyhodíme. Svaříme 2 litry vody s 1,5 kg cukru a vzniklý cukrový sirup necháme zchladit. Sirup nalejeme do lahve, přidáme dva oloupané citróny a dva oloupané pomeranče bez jader nakrájené na kolečka a rozpuštěné droždí. Láhev dobře uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 6 týdnu kvasit. Kousky citrónu a pomeranče během toho klesnou ke dnu. Po šesti týdnech přetáhneme víno do lahví, dobře je uzavřeme a uložíme do sklepa na 1/2 roku i déle.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Svařené víno

Svařené víno

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 3. 5. 2017 21:55

    Kolik je to prosím hlaviček na jednu dávku

  • Fligii | 3. 5. 2017 14:19

    Ano může, Doma dělámé víno a medovinu... obojí ze sušeného a funguje to skvěle. Jen nesmí být moc staré jinak se nechytne, a nebude to kvasit.

  • Renata | 18. 4. 2017 14:42

    může být i sušené droždí ?

  • Andrea | 18. 4. 2017 14:38

    kolik by asi ?mělo být květů

  • pavlik | 24. 6. 2016 14:18

    pokud nemáte kvasnou zátku,v pohodě vystačí propíchnutý kondom-rada prodavačky a osvědčila se <3

  • Červíček | 14. 5. 2016 14:24

    Nevadí, citrony a pomeranče klidně na malý kousky, taky to tak máme. Nemusí se stát, že ovoce klesne, to nevadí. Ale doporučuju si zajít pro kvasnou zátku a pro korek někam do domácích potřeb, obojí vyjde pod stovku. Pak doporučuju eště zakápnout voskem kolem kvasnej zádky i kolem hrdla, kvašení má probýhat bez vzduchu.

  • Dan | 13. 5. 2015 22:01

    Víno je bombové, obrovský úspěch :)... dělám ze 4 dávek už třetím rokem... 8-)

  • Jiřina | 21. 9. 2014 10:14

    kvasí i po zcezení už 4 měsíce a nepřestává? :)

  • Jiřina | 21. 9. 2014 10:12

    zajímalo by mne, jak to dopadlo? po 6 týdench jsme ho slili, znovu zavřeli a čekali, že pomalu kvasit přestane. ne. máme už konec září a kvasí pořád (v demižonu s kvasnou zátkou, už tedy bez těch citrusů).

  • allena89
    allena89 | 29. 6. 2014 20:12

    Tak musím říct, že víno mělo velký úspěch. Pořádně vychlazené připomíná Veltlínské. Měla jsem ho v plastovém 5-litrovém kanystru a na víčku propíchanou potravinovou fólii, ovoce zůstalo nahoře, ale víno je krásně čiré a chuť je nasládlá, velice zajímavá.

  • silvik T.
    silvik T. | 26. 5. 2014 07:56

    Po uplynutí 6 týdnů ovoce stále plavalo nahoře.Promíchala jsem to ode dna a scedila.Mam z jedné dávky přesně 4l.Po ochutnání,mi to přišlo hodně kyselé a to mám ráda přírodní vína.Ale to se dá pro příště změnit,že přidám víc cukru.Samozřejmě je to na chuti každého.Dělala jsem to v laických podmínkách,tak,že jsem nechala víno kvasit jen v hrnci přikrytém utěrkou.Takže vzniklo něco jako burčák.Nevim,jestli to tak má být.Nicméně mě víno moc chutná :) a myslim,že dlouho nevydrží :D .

  • Juan | 19. 6. 2013 18:57

    Zdravím všechny, víno mi bublá skoro měsíc a půl a ovoce je pořád nahoře :-( nevypadá to, že by za čtyři dny chtělo klesnout. Mám čekat až to klesne? Musí to být dole? Kdy vám to kleslo? Díky.

  • Lucie | 11. 5. 2013 19:49

    prosím, mám klasický demižon s úzkým hrdlem, můžu tam narvat pomeranče a citrony v malých kouscích? a hlavně to droždí, rozpustit ve vodě? pak bych přes otvor dala celofán a propíchala, co vy na to, děkuju, dělám ho poprvé :-)

  • Juan | 9. 5. 2013 12:22

    :-)) ráno už to bylo zase dole a je to ok, postavil jsem to do lavoru a uteklo jen trošku. Akorát jsem se bál, že mi ty pomeranče a citróny nahoře ucpou trubku a celé to vystřelí :-))

  • Radovan | 8. 5. 2013 14:06

    Kvasné bublátko koupíš skoro v každé drogerii, možná i tu kvasnou zátku.... Jinak vám tam poradí...... ;)

  • Radovan | 8. 5. 2013 14:04

    Nesmíš to zalít až do vrchovata.... Ten začátek je hodně bouřlivý.... Pamatuju si, že jsem takhle vyráběl doma v paneláku víno ze špendlíků a použil jsem taky droždí.... Potom jsem musel vymalovat celý pokoj.... ;-) :-))

  • Juan | 8. 5. 2013 00:16

    Udělal jsem 2 dávky do 10L demižonu a leze mi to už po chvíli véééén. :-(

  • radana kovacova | 6. 6. 2005 15:08

    Muzu se zeptat, co je to kvasna zatka a kde se da sehnat? A jak se rozpousti drozdi, normalne rozmichat v trosce vody? Poradte zacatecnici, dik :-)

  • Luboš Votava | 23. 5. 2005 12:58

    Dobrý dentohle je taková fakt dobrá osvědčená klasika, kterou zná a má jí ve svém seznamu recetpů i moje mamka.Někde v moderní knížce jsem vyčetl recept,kde bylo použito vinných kvasinek- řekl jsem si zkusím to - bral jsem to za děsnou novinku.Pak se ukázalo,že tohle je dávno známé a používá se droždí.Hodnotím za 1S pozdravem

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje
Nápoje Červen Vaření Posvícení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr Droždí Pampeliška Pomeranč Vařící voda Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pepřový dip

Pepřový dip

Jablečná buchta

Jablečná buchta

Ovocný dort

Ovocný dort

Celerová pomazánka III.

Celerová pomazánka III.

Česneková pomazánka z tvarohu

Česneková pomazánka z tvarohu

Rychlý jahodový koláč

Rychlý jahodový koláč

Hovězí kližka se smetanovou houbovou omáčkou

Hovězí kližka se smetanovou houbovou…

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Kuřecí tandoori směs se zeleninou

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Doporučujeme

65 minut
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí

50 minut
Vánočka ze šesti pramenů

Vánočka ze šesti pramenů

90 minut
Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

10 minut
Pečené kapří hranolky s tymiánem a slaninou

Pečené kapří hranolky s tymiánem a…

50 minut
Štědrovečerní hrachová polévka

Štědrovečerní hrachová polévka

30 minut
Vídeňský bramborový salát

Vídeňský bramborový salát

40 minut
Smažený kapr bez kostí

Smažený kapr bez kostí

50 minut
Jemná rybí polévka

Jemná rybí polévka

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

Poslední sledované recepty

61
Kuba s růžičkovou kapustou a šalvějí
Kuba s růžičkovou…
40
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
15
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…

Zajímavé články

Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i zdravá verze z trouby
Vánoční kapr 7x jinak: Smažený, marinovaný i…
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z nádobí?
Jak se zbavit zápachu z rybiny – z rukou i z…
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý den
Staročeský houbový kuba: Ideální oběd na Štědrý…
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou, pečená na pivě i v těstíčku z podmáslí
Vinná klobása 5x jinak: V trojobalu, s vejmrdou,…
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky Absolonové, dokonalou Ivety Fabešové nebo zdravou Ivky z MasterChefa
Nejlepší vánočky: Zkuste vymazlenou Moniky…
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Další doporučené recepty:

Pálivá topinka cibulka
Pálivá topinka cibulka
Pálivé hotdogy
Pálivé hotdogy
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med III.
Pampeliškový med III.
  • Recepty.cz
  • Pampeliškové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact