• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Palestinské makloubeh
Napište svůj komentář k receptu

Palestinské makloubeh

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Palestinské makloubeh
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks lilek Velký
    • 1
      ks květák
    • 1
      ks mrkev
    • cibule
    • rýže
    • koření Dle chuti
  • Na ozdobu
    • 1
      hrst mandle půlené Větší
    • petrželka
  • K podávání
    • bílý jogurt
    • salát

Postup přípravy receptu

1
Kuře i s kůží naporcujeme na menši kousky, čtvrtiny nebo i osminky. Spolu s 1 - 2 cibulemi a stroužky česneku lehce opečeme kuře na oleji, zalijeme vodou a vaříme, dokud není kuře hotové. Do vývaru můžeme přidat libovolné koření. Zatímco se kuře vaří nakrajíme lilek na asi 2 cm kolečka květák na vetší kusy a mrkev pokud používáme na silnější kolečka. Někdo lilek loupe, já jej mám ráda i se slupkou.
2
Ve větší pánvi rozpálíme asi na dva centimetry oleje a vložíme SYROVÝ výrazně osolený květák a smažíme dokud není zlatohnědý (chvíli to trvá, ale vytrvejte), vyjměte z pánve a odložte stranou. Stejným způsobem osmažte lilek dokud není zlatohnědý. Lehce orestujte i kolečka mrkve.
3
Přeceďte vývar, vyjměte kuřecí kousky, kuře osolte a opět osmažte dokud kuře nezíská výrazně zlatohnědou barvu(pokud vlhké kuře prská, přikryjte pánev při smažení pokličkou) do vetšího vyššího hrnce nyní naskládejte opečené kuře, na něj vrstvu zeleniny, na to nasypte dobře propláchnutou a na 15 minut namočenou rýži - větší vrstvu (orientačně na výšku stejná vrstva syrove rýže jako je vrstva masa, nebo i více rýže, maso je v palestine drahe a tak je ho spiše poskrovnu, strávníci se tedy zaplní spíš rýží. Vše zalijte vývarem z kuřete a doplňte vodou, tak aby voda dosahovala tak dva centimetry nad rýži (ja používám 1 díl rýže na dva díly vody pro obyčejnou rýži, nebo 1 díl rýže a 1,5 dílu vody pro jasmínovou rýži, kterí je tenčí a rychleji uvařená), osolte a vařte na mírném plameni, dokud se téměř všechna voda nevyvaří, pak stáhněte z ohně(rýže může být ještě mírně nedovařená), nechte pevně přikryté poklicí cca 15 minut odpočívat, rýže "dojde".
4
Nyní si nachystejte velký tác, položte jej na hrnec a hrnec překlopte i s tácem vzhůru nohama - odtud nazev :) (jako kdybyste vyklapeli dort). Rýži na tácu hezky upravte, posypte opečenými mandlemi nakrajenými na nudličky (nešetřete, hezky celou hrst) a posypte nasekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Izrael Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cibule Koření Kuřecí maso Květák Lilek Mandle půlené Mrkev Petrželka Rýže Salát
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Kokosový dort

Kokosový dort

Bábovková roláda a la tvarohový mazanec

Bábovková roláda a la tvarohový…

Posvícenské koláčky

Posvícenské koláčky

Sekaná podle Itala

Sekaná podle Itala

Lehká tvarohová pomazánka

Lehká tvarohová pomazánka

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

57
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
29
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
22
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

Divočina u Langmajera a Gondíkové: Požár v kuchyni!

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Palačinky se zelnou směsí
Palačinky se zelnou směsí
Palačinky snů
Palačinky snů
Palačinky ze špaldové mouky bez cukru
Palačinky ze špaldové mouky bez cukru
Paličky s tex mex omáčkou
Paličky s tex mex omáčkou
Pálihuba - podkrkonošská polévka
Pálihuba - podkrkonošská polévka
Pálivá topinka cibulka
Pálivá topinka cibulka
  • Recepty.cz
  • Palestinské makloubeh
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact