• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Palestinské makloubeh
Napište svůj komentář k receptu

Palestinské makloubeh

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Palestinské makloubeh
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře
    • 1
      ks lilek Velký
    • 1
      ks květák
    • 1
      ks mrkev
    • cibule
    • rýže
    • koření Dle chuti
  • Na ozdobu
    • 1
      hrst mandle půlené Větší
    • petrželka
  • K podávání
    • bílý jogurt
    • salát

Postup přípravy receptu

1
Kuře i s kůží naporcujeme na menši kousky, čtvrtiny nebo i osminky. Spolu s 1 - 2 cibulemi a stroužky česneku lehce opečeme kuře na oleji, zalijeme vodou a vaříme, dokud není kuře hotové. Do vývaru můžeme přidat libovolné koření. Zatímco se kuře vaří nakrajíme lilek na asi 2 cm kolečka květák na vetší kusy a mrkev pokud používáme na silnější kolečka. Někdo lilek loupe, já jej mám ráda i se slupkou.
2
Ve větší pánvi rozpálíme asi na dva centimetry oleje a vložíme SYROVÝ výrazně osolený květák a smažíme dokud není zlatohnědý (chvíli to trvá, ale vytrvejte), vyjměte z pánve a odložte stranou. Stejným způsobem osmažte lilek dokud není zlatohnědý. Lehce orestujte i kolečka mrkve.
3
Přeceďte vývar, vyjměte kuřecí kousky, kuře osolte a opět osmažte dokud kuře nezíská výrazně zlatohnědou barvu(pokud vlhké kuře prská, přikryjte pánev při smažení pokličkou) do vetšího vyššího hrnce nyní naskládejte opečené kuře, na něj vrstvu zeleniny, na to nasypte dobře propláchnutou a na 15 minut namočenou rýži - větší vrstvu (orientačně na výšku stejná vrstva syrove rýže jako je vrstva masa, nebo i více rýže, maso je v palestine drahe a tak je ho spiše poskrovnu, strávníci se tedy zaplní spíš rýží. Vše zalijte vývarem z kuřete a doplňte vodou, tak aby voda dosahovala tak dva centimetry nad rýži (ja používám 1 díl rýže na dva díly vody pro obyčejnou rýži, nebo 1 díl rýže a 1,5 dílu vody pro jasmínovou rýži, kterí je tenčí a rychleji uvařená), osolte a vařte na mírném plameni, dokud se téměř všechna voda nevyvaří, pak stáhněte z ohně(rýže může být ještě mírně nedovařená), nechte pevně přikryté poklicí cca 15 minut odpočívat, rýže "dojde".
4
Nyní si nachystejte velký tác, položte jej na hrnec a hrnec překlopte i s tácem vzhůru nohama - odtud nazev :) (jako kdybyste vyklapeli dort). Rýži na tácu hezky upravte, posypte opečenými mandlemi nakrajenými na nudličky (nešetřete, hezky celou hrst) a posypte nasekanou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Smažení Vaření Izrael Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Cibule Koření Kuřecí maso Květák Lilek Mandle půlené Mrkev Petrželka Rýže Salát
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Ďábelská směs na topinky

Ďábelská směs na topinky

Pikantní okurkový salát

Pikantní okurkový salát

Penne quattro formaggi

Penne quattro formaggi

Domácí kulajda

Domácí kulajda

Košíčky s nutelovým krémem

Košíčky s nutelovým krémem

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Tortilly s fazolovou směsí

Tortilly s fazolovou směsí

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

55
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
48
Kuřecí vývar II.
Kuřecí vývar II.
36
Dýňové karí s cizrnou
Dýňové karí s cizrnou
33
Vepřové se smetanovo-žampionovou omáčkou
Vepřové se smetanovo…
33
Pot-au-feu s králičím masem a bramborami
Pot-au-feu s králičím…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Chození pěšky mi změnilo život. Přestalo mě bolet břicho a zlepšila se mi psychika

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Palačinky se zelnou směsí
Palačinky se zelnou směsí
Palačinky snů
Palačinky snů
Palačinky ze špaldové mouky bez cukru
Palačinky ze špaldové mouky bez cukru
Paličky s tex mex omáčkou
Paličky s tex mex omáčkou
Pálihuba - podkrkonošská polévka
Pálihuba - podkrkonošská polévka
Pálivá topinka cibulka
Pálivá topinka cibulka
  • Recepty.cz
  • Palestinské makloubeh
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact