• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Palačinky s jahodovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Palačinky s jahodovým přelivem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Palačinky s jahodovým přelivem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Palačinky:
    • 0,50
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka prášek do pečiva
    • 200
      g hladká mouka cca (dle hustoty)
    • olej -na smažení palačinek
  • Přeliv:
    • 0,50
      l jahody -čerstvé nebo mražené
    • 2
      lžíce cukr krupice -dle chuti, cca
    • 1
      lžíce vanilkový pudink
    • 2
      dl voda

Postup přípravy receptu

1
Z ingrediencí na palačinky umícháme řidší těstíčko, ze kterého smažíme slabé menší palačinky (z obou stran dozlatova) na pánvi s rozpáleným olejem. Hotové palačinky skládáme na sebe a uchováváme v teple. Jahody si pokrájíme na půlky nebo je necháme v celku. Dáme do kastrolku s troškou vody a cukrem a necháme je ohřát k bodu varu. Ve 2 dl vody si rozmícháme velkou lžíci pudinku a za stálého míchání vlijeme k jahodám. Necháme provařit.
2
Palačinky naskládáme na talíř a přelijeme jahodovou omáčkou. Dozdobíme šlehačkou jogurtem nebo zakysanou smetanou. Přeliv můžeme zjemnit troškou smetany, kterou do omáčky vmícháme před poléváním palačinek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem

Trhanec s jahodovým (ovocným) přelivem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Palačinky s jahodovým rozvarem

Ořechová buchta s jahodovým želé

Ořechová buchta s jahodovým želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Renata | 16. 6. 2016 07:21

    Mmmmmmmmm :-*

  • Terča | 3. 5. 2013 18:09

    wow!to bych si dala!sbíhaj se mi sliny jak psovi na kost!proč sem si ty jahody dneska nekoupila :'(

  • Anonymous | 29. 7. 2011 19:00

    je to dobre jidlo

  • Radim | 23. 6. 2011 19:56

    Ze sladkýho nejsem zrovna odvázanej, ale tohle bylo dost dobrý 8-)

  • Andrea | 25. 5. 2011 08:51

    Pohádková snídaně <3 <3 <3

  • Seimannová | 19. 5. 2011 19:54

    Byly lepší než s ovocným džemem, šlehačku bych určitě nevynechávala ;-) :-). 1 s *

  • Žaneta | 27. 4. 2011 18:44

    Aňa - pro dvě malé děti a dva dospěláky tak akorát ;-)

  • Žaneta | 27. 4. 2011 18:42

    Použila jsem zbytek mražených jahod z loňska, omáčka byla moooc dobrá :-) , palačinky klasické. Velmi jsem si šplhla u dětí i manžela :-)) .

  • Aňa | 1. 4. 2011 15:00

    prosím,me kolik palačínek je toto množství? :-\ :-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Z mléka / sýra Dezerty Oběd Svačina Večeře Smažení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Jahody Mléko Olej Prášek do pečiva Sůl Vanilkový cukr Vanilkový pudink Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolky

Pikantní fazolky

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Červená řepa po řecku

Červená řepa po řecku

Pečené uzené koleno

Pečené uzené koleno

Šátečky - bezkonkurenční

Šátečky - bezkonkurenční

Dort srdce

Dort srdce

Mrkvovo-kedlubnové placky

Mrkvovo-kedlubnové placky

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Doporučujeme

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

47
Porn Star Martini
Porn Star Martini
38
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
27
Lovošská topinka
Lovošská topinka
23
Klasické lečo
Klasické lečo
13
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou foccaciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Brodská sbalila kufry: Životní kapitola končí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Denní horoskop na úterý 16. 9. 2025: Kdo konečně dostane zasloužený kompliment a koho přepadne nostalgie?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

Decastelo zalovila v archivu: Jak staré jsou tyhle Zlatokopky?!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Palačinky s jablkovou náplní
Palačinky s jablkovou náplní
Palačinky s jablky
Palačinky s jablky
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jablky a slaným karamelem
Palačinky s jahodovým rozvarem
Palačinky s jahodovým rozvarem
Palačinky s kokosovým olejem
Palačinky s kokosovým olejem
Palačinky s krémem a lesním ovocem
Palačinky s krémem a lesním ovocem
  • Recepty.cz
  • Palačinky s jahodovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact