• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Palačinky patří mezi velmi oblíbené sladké pokrmy a receptů na ně tak existuje snad nespočet. Tato palačinka je výjimečná zejména svojí přípravou, do pánve se vlije najednou celá dávka těsta a peče se v troubě. Pokud tedy neradi obracíte tenké placičky na pánvi, tento recept je přímo pro vás.

Palačinky

Suroviny

2 porce
    • 3
      ks vejce
    • 180
      ml mléko
    • 70
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce třtinový cukr
    • 0,50
      ks vanilkový lusk dřeň
    • 1
      lžíce máslo
  • Ovoce
    • 2
      ks bluma
    • 2
      hrst hroznové víno
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      ks skořice
    • 2
      lžíce třtinový cukr

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 200 °C a vložte do ní pánev. Do mixéru dejte vejce, mléko, mouku, 2 lžíce cukru, semínka vanilky a krátce promixujte. Rozpálenou pánev vyndejte z trouby, rozpusťte v ní lžíci másla, aby se rozteklo po celé ploše, vlijte těsto a pánev vraťte zpět do trouby. Pracujte rychle, pánev by měla zůstat rozpálená. Palačinka se bude péct 20 minut. Asi po 10 minutách se její okraje začnou zvedat do výšky.

RADA: Máslo bez lednice

2
Mezitím pokrájejte blumy na měsíčky, hrozny na poloviny. V pánvi rozehřejte lžíci másla, přidejte svitek skořice a ovoce pomalu restujte na mírnějším plameni 8 až 10 minut. Přisypte cukr a nechte 2 až 3 minuty zkaramelizovat.

RADA: Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!

3
Palačinku vyndejte z trouby a ihned neste na stůl. Dokonale „nafouklá“ vydrží jen chvíli. Zasypte ji cukrem, ozdobte ovocem, naporcujte nožem a rozdělte na talíře
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špaldové palačinky

Špaldové palačinky

Pohankové palačinky s nutellou a banány

Pohankové palačinky s nutellou a…

Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty FOOD
Pečení Restování Mixování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bluma Hladká mouka Hroznové víno Máslo Mléko Skořice Třtinový cukr Vanilkový lusk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Moravské kuře

Moravské kuře

Dobrý perník

Dobrý perník

Tvarohová buchta tříbarevná

Tvarohová buchta tříbarevná

Housky

Housky

Šumavské těstoviny

Šumavské těstoviny

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Medové řezy s Lučinou a mrkví

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

Kokosový dort s kakaovým krémem

Kokosový dort s kakaovým krémem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Vajíčková pomazánka se sýrem

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
15
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
14
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Jak roztáhnout příliš úzké džíny? Vyzkoušejte osvědčené triky

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom!  Koho se podařilo vyloučit?

Napínavý první kulatý stůl Zrádců: Historický zlom! Koho se podařilo vyloučit?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a cherry rajčaty
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a…
Pákistánský lilek
Pákistánský lilek
Palačinkové rolky (roládky)
Palačinkové rolky (roládky)
Palačinkové řízky s bešamelem
Palačinkové řízky s bešamelem
Palačinkový dort
Palačinkový dort
  • Recepty.cz
  • Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact