• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pain au chocolat aneb Čokoládový chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Pain au chocolat aneb Čokoládový chlebíček

autor: MonikaT
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pain au chocolat aneb Čokoládový chlebíček
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 670
      g hladká mouka
    • 100
      ml mléko
    • 1
      kostka droždí
    • 170
      ml voda
    • 300
      g máslo
    • 2
      ks vejce
    • 65
      g cukr
    • 100
      g mandle
    • čokoláda na vaření
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme, osolíme, přidáme cukr, droždí, 1 vejce, vlažné mléko, vodu a vypracujeme polotuhé těsto. Vyválíme na obdelník 40 x 20 cm, poklademe plátky másla, uzavřeme do těsta, znovu rozválíme tak, aby nám máslo nepřetrhlo těsto a znovu složíme na menší tvar. Necháme přikryté 10 min kynout. Rozvalování, překládání a kynutí těsta opakujeme 3 x. Těsto přikryjeme utěrkou a necháme kynout asi 1/2 hod, dokud nezdvojnásobí svou velikost. Rozválíme těsto na obdelník 30 x 60 cm a rozkrájíme ho na obdelníky, naplníme čokoládou a delší konce přeložíme do středu tak, aby se překrývaly. Položíme na vymazaný a vysypaný plech dále od sebe, spojem dolů. Necháme ještě aspoň hodinu kynout při pokojové teplotě, potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí (nemusí být) a pečeme do zlatova asi 12 - 18 min v rozpálené troubě při teplotě 180 stupňů. Ze stejného těsta se dělají i croissanty, ale těsto pak rozkrájíme na trojuhelníčky a plníme čokoládou, studeným pudingem nebo marmeládou a smotáme do tvaru croissantu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Čokoládový chlebíček se sušenkami

Čokoládový chlebíček se sušenkami

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Chléb & placky
Moučníky Ostatní Pečiva Pečení Výjimečný den Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr Droždí Hladká mouka Mandle Máslo Mléko Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marokánky

Marokánky

Kuřecí prsa na majolce

Kuřecí prsa na majolce

Bramborové placky pečené v kuse

Bramborové placky pečené v kuse

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Tvarohový krém s třešněmi a meruňkami

Buchta z jablečného pyré

Buchta z jablečného pyré

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Závin z listového těsta se zelím a slaninou

Závin z listového těsta se zelím a…

Okurkovo-špenátové smoothie

Okurkovo-špenátové smoothie

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

72
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
69
Jednoduchá mléčná rýže / rýžová kaše
Jednoduchá mléčná rýže /…
69
Těstoviny s cuketou a kuřecím masem
Těstoviny s cuketou a…
65
Švestková povidla
Švestková povidla
38
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

Třetí díl Zrádců plný zvratů: Velký návrat vypadlíků! Ale má to háček

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Pain au chocolat aneb Čokoládový chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact