• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pagáčky
Napište svůj komentář k receptu

Pagáčky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pagáčky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka
    • 0,50
      rostlinný olej
    • 0,25
      l mléko
    • sůl
    • 2
      lžíce sádlo
    • drcený kmín
    • 1
      kostka droždí
    • 6
      ks brambory uvařené, středně velké
    • 3
      stroužek česnek
    • 1
      lžička vegeta

Postup přípravy receptu

1
Do hladké mouky najemno nastrouháme vařené brambory, osolíme, můžeme dát i trochu drceného kmínu a kvásek z kostky kvasnit a 1/4 l mléka a olej. Těsto necháme vykynout.
2
Do pekáčku dáme sádlo, rozpustíme, přidáme lžičku vegetky a utřený česnek. Děláme malé hromádky (buchtičky) a promazáváme ochuceným sádlem. Povrch můžeme posypat hrubou solí, sezamem nebo kmínem, jak kdo má rád.
3
Je to vynikající k pivu, nebo vínu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové pagáčky

Škvarkové pagáčky

Pagáčky z listového těsta

Pagáčky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hana L. | 10. 3. 2008 08:05

    Pagáčky se samozřejmě pečou v troubě tak, jako buchty až povrch zezlátne.Promazávají se,aby se při pečení neslepily a aby byly ochucené.Tento recept jsem získala na Slovensku ve sklípku.

  • Jana | 7. 3. 2008 19:31

    Souhlasim s Klárou, pravé pagáčky jsou, alespoň u nás, z těsta překládaného pomletými škvarkami, vykrajované kulatou formičkou a pečené bez promazávání.

  • Klára Keselyova | 7. 3. 2008 16:34

    Rada by som videla fotku, alebo postup, lebo podľa môjho vedomia ,pagáče, aj pagáčiky sú niečo celkom iné, než tu sa píše.Mne to pripadá skôr ako dukátové buchtičky na slano, bez polevy.

  • Jana P. | 7. 3. 2008 13:26

    A když se mají promazávat, tak teda jako rozkorojit?

  • Anonym | 7. 3. 2008 12:32

    Ale nikde není uvedeno, jak se dospěje k tomu, že je to jedlé. Ve friťáku tedy ne. Ten pekáček se dává do trouby a jak dlouho se to peče? Tedy jestli se to opravdu peče. Možná se to jí jen takpromazané sádlem.

  • Hana L. | 7. 3. 2008 11:20

    Autor receptu.: Ve friťáku nevím, nezkoušela jsem.Já dávám sádlo do pekáčku s vyšším okrajem,rozpustím, česnek prolisuji a přidám vegetku a rozmíchám. Pak na ten pekáček s těmito ingrediencemi přímo dávám malé buchtičky a zároveň je promazávám. Česnek se nepřipaluje.Jiný postup je také asi dobrý, ale to záleží na kuchařce a na zvyku.

  • Petr | 7. 3. 2008 09:21

    Já bych to pekl normalně na plechu třeba na pečícím papíru sádlo je pouze na mazání místo vajička jako na koláče

  • Věra Děrgelová | 6. 3. 2008 17:07

    já myslím, že se to sádlo rozpustí - jedno kde, klidně třeba v hrnečku v mikrovlnce a pak se sádlem pomazané buchtičky skládají do pekáče nebo hlubokého plechu vymazaného čistým sádlem nebo olejem a pečou se - normálně jako kynuté buchty. Nebo se to rozpouští a peče v tom samém pekáči? asi jsem taky natvrdlá. ale jestli se zase ten česnek pak vespod nepřipálí. verka

  • Jana Remková | 6. 3. 2008 11:12

    moc tomu nerozumím,do pekáčku tedy dáme to sádlo a pak je máme natírat tím sádlem z toho pekáčku?A ty buchtičky taky pečeme v tom pekáčku?Nešlo by to ve friťáku a pak pomazat tím sádlem s česnekem s vegetou?Prosím,budu moc ráda za odpověď a omlouvám se,že jsem natvrdlá.Jana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Slovensko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Drcený kmín Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Sádlo Sůl Vegeta
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Nutella roláda

Nutella roláda

Ledové latte s Baileys

Ledové latte s Baileys

Beránek ze šlehačky

Beránek ze šlehačky

Gratinovaná brokolice

Gratinovaná brokolice

Doporučujeme

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

Bleskové špagety s rajčaty a burratou

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

236
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
34
Čokoládové cupcaky s mascarpone krémem
Čokoládové cupcaky s…
23
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
20
Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)
Vegetariánské karbanátky…

Zajímavé články

Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Arónie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání až po senzační recepty
Jak na dokonalé krevety? Od výběru přes loupání…
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta ze školní jídelny jim nesahá ani po paty!
11 rajčatových polévek, které budete milovat. Ta…
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola jedno jídlo. Do dietního jídelníčku byste ho asi nezařadili
Claudia Schiffer jedla v dětství stále dokola…
AHA.cz Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Ex-ministr zdravotnictví Vojtěch promluvil o Něrgešové

Mimibazar Island: Země ohně a ledu

Island: Země ohně a ledu

Dáma.cz Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Největší smolaři v lásce podle zvěrokruhu: Tato znamení nikdo nechce

Blesk pro ženy Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Hvězdná módní inspirace do přechodného počasí: Bodovala Pavlová, Švandová i Leitgeb

Ženy.cz Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Nesnesitelný hluk v hlavě aneb Můj tragikomický boj s tinnitem

Blesk.cz Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

Osudoví muži Zagorové (†75) Vágner a Margita na výročí: Míjeli se u hrobu! Proč nepřišli společně?

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

Bohyní po padesátce? Odbornice prozrazuje rituály, které změní váš pohled na stárnutí!

  • Recepty.cz
  • Pagáčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact