• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Paella s mořskými plody
Napište svůj komentář k receptu

Paella s mořskými plody

autor: Nedbalinka
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 34
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule Větší
    • 4
      stroužek česnek 3 - 4
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks červená paprika
    • 1
      kostka masox (Ve Španělsku se používá šunkový bujón)
    • olivový olej
    • kořenící směs - paella
    • slávky jedlé - mejillones (Černé, velké)
    • malé škeble
    • slávky jedlé malé
    • 1
      ks sépie Nebo kalamáry
    • langusta Langusty (nevyloupané velké krevety)
    • paprika - sladká
    • sůl
    • rýže Basmati

Postup přípravy receptu

1
Do pánve na paellu si nakrájíme na jemno cibuli, česnek, rajčata a papriku, rozdrobíme kostku masoxu a prolijeme olivovým olejem. Pomalu dusíme. Mezitím si dáme vařit slávky, které očistíme po povrchu tak, že rukou odstraníme přirostlé řasy a nečistoty a snažíme se vytáhnout ty řasy, které jsou přivřené dovnitř. Propláchneme vodou a dáme vařit do vody tak dlouho, dokud se slávky všechny neotevřou. Scedíme, vytáhneme je a rozpůlíme. Půlky, na kterých není žádné maso vyhodíme, jinak použijeme obě poloviny.
2
Dále dáme vařit do druhého hrnce malé slávky, opět vaříme, dokud se všechny neotevřou. Pár jich zůstane zavřených, tyto pak vyhazujeme. Nakrájíme si na proužky sépii, a langusty probereme a prochláchneme ve vodě. Jak je pánev podušená, přidáme sépii, sladkou papriku, sůl, koření na paellu a dál mícháme. Jak nám trochu změkne sépie, odstavíme pánev, přidáme 1 - 2 hrnky(1/4l) rýže a 2 - 4 hrnky vody (vody jednou tolik co rýže, může být troška víc).
3
Vaříme a promícháváme 15 - 20 minut, pět minut před koncem přidáme uvařené slávky, malé slávky a langusty. Lehce mícháme a dovaříme, ochutnáme rýži, zda je dostatečně měkká, vypneme, a zakryjeme alobalem. Necháme tak 10 min odpočinout a dojít. Tento recept mě učila kamarádka rodilá španělka z Kanárských ostrovů a sama jsem ho dělala dnes, a povedlo se mi! Nevím, jak se komu bude dařit s mraženými plody, ale paella se dá dělat z čehokoliv, co preferujete.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paella s mořskými plody

Paella s mořskými plody

Špíz s mořskými plody po asijsku

Špíz s mořskými plody po asijsku

Těstoviny s mořskými plody

Těstoviny s mořskými plody

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jan | 30. 10. 2016 17:23

    MASOX ??? :'(

  • Anet | 12. 4. 2015 04:15

    super recept. děkuji :-)

  • Hanka | 4. 4. 2015 19:46

    Přece Glóbus :-)

  • dex | 31. 1. 2015 05:14

    proboha, proč ten masox?! (podravky, masoxy, a podobný zvěrstva nemají v kuchyni co dělat :D ) Do této paely jedině vývar z mořských potvor :) Jinak nic proti. Paelu dělám podobně.

  • Yan | 8. 11. 2014 10:47

    True story ;-) 8-) když se ti nechce dělat rybí vývar, tak tam dáš rybí bujón, Caldo de pescado.

  • Andreyka | 31. 10. 2013 17:43

    Rozhodně ne masox! Fuj! A špetičku šafránu, kterou namočíme do deci suchého bílého. Na barvu

  • Mila Tischer | 21. 1. 2013 18:35

    Gabi, prosimte, nemohla bys mi poslat na mail ten recept? Koreni jsem nakonec nahodou koupila ve Francii, delala jsem jen s muslema a morskejma potvorama, ale moc se mi nepovedla, neco delam blbe, uz nemam odvahu to znovu zkouset. Milusch-MUC@seznam.cz, diky =-O

  • HankaPolackova | 25. 10. 2012 12:35

    Lepší je dát při vaření rýže do rýže trochu kurkumy nebo kari... ;-)

  • HankaPolackova | 24. 10. 2012 20:37

    Přidávám fotografii :-[

  • HankaPolackova | 24. 10. 2012 20:34

    Vyzkoušela jsem, přidala jsem ještě surimi tyčinky a jídlo bylo bezvadné!!! Na to, že můj přítel říká, že nemusí mořské plody, po Paelle se jen zaprášilo ;-) Dávám jedničku!!! 8-)

  • meg.h | 14. 10. 2012 17:23

    Paella se mi moc povedla, chutna opravdu skvele ....

  • Gabi | 30. 9. 2012 11:06

    Recept muze byt dobry,ale chybi ti tu dodat,ze na to,aby byla ryze zluta se do Paelly dava safranek,nebo umele barvivo,ktere pouzivaji spanele.Ve Spanelsku se zadny sunkovy vyvar na Paellu nepouziva,dela se vyvar z rybich morskych hlav,kterym se vsechny igredience zalivaji a Paella se zasadne nemicha a musle se vubec nevari zvlast,vsechno se vari na stejne panvi ;-)

  • Gabi | 30. 9. 2012 11:00

    Ja ve Spanelsku ziju a delam Paellu skoro kazdy tyden pratelum,letos jsem jela k rodine na Slovensko a delala ji i tam,vsechno jsem sehnala v Makru,preji hodne stesti

  • Dominika | 31. 8. 2012 10:56

    Zde mám recept na velice jednoduchou paellu! A je to vše relativně levné! http://missionjidlo.blogspot.cz/2012/08/marks-and-spencer-paella-starter-paste.html

  • Flyia | 2. 6. 2012 10:09

    Vcera jsem to same koreni koupila v Makru

  • pepa | 12. 2. 2012 09:00

    recept dobrý, trochu pracný, stačí opravdu jen mořské plody a nemusí se blbnout se slávkami, ale rozhodně se paella při vaření nemíchá a nepromíchává! nechá se tak jak je, na teflonu se nepřipálí

  • xxx | 5. 12. 2011 18:18

    Doporučuji www.koreni.cz - Koření od Antonína - velký výběr koření, i netradičního. Lze objednat v e-shopu nebo zajet do Plzně.

  • Mirka | 30. 10. 2011 20:37

    Já jsem koupila koření na paellu v Tescu, balení po 3 sáčcích, se šafránem. A vyšlo na pár korun. :-[

  • Mila Tischer | 23. 10. 2011 12:10

    Letos v lete jsme ve Spanelsku ochutnali tuto paellu, ktera mi moc chutnala, tak jsem se rozhodla, ze zakoupim ingredience a udelam si sama. Necekala jsem, ze bude tak tezke ty ingredience sehnat. Dodneska jsem to nedokazala, a shanim uz 3 nedele a to na ceske i nemecke strane. Na ceske strane je skoro nemozne sehnat musle (pochopitelne mluvim o mrazenych, na cerstve muzu zapomenout), o krevetach -neloupanych ani nemluve, a korenim na paellu konce. Rozhodla jsem se improvizovat, ale skoncila jsem u koreni na paellu, absolutne nemozne nekde koupit. Muze mi nekdo prozradit, kde,popr. v jakem krame ho muzu sehnat? V pohranici jsem nemela uspech, jestli existuje nejaka spec. prodejna v Praze, necham zakoupit, dik.

  • pacec | 11. 6. 2011 13:53

    Použitá rýže i její příprava nemá s paellou nic společného, použijte spíše krátkou kulatou např. italské Arborio, Carnaroli nebo Vialone Nano, které absorbují dostatek tekutiny (basmati je sice skvělá voňavá rýže, do paelly ale nepatří). Rýži na olivovém oleji lehce osmažte, dokud lehce nezesklovatí. Pak ji osolte a podlijte vývarem. Paella se nevaří ve velkém množství vody, ale dusí se a průběžně podlévá vývarem podle potřeby.

  • Lilek | 22. 1. 2011 17:00

    V receptu Vám chybí citrón, :-\ bez této přísady to asi nebude nic moc - doporučuji

  • sikulinka | 6. 1. 2011 16:36

    Zkusila jsem a bylo to moc dobré. Sice jsem neměla rýži basmati, ale bylo to moc dobré. Ani mi to nepřišlo příliš náročné.

  • Evík | 4. 12. 2010 18:39

    Recept jsem dnes vyzkoušela, sice jsem neměla čerstvé mušle pouze mražené možské plody, ale výsledek byl úžasný, sama jsem nečekala až takový úspěch. :-) :-) :-)

  • EVÍK | 29. 11. 2010 19:33

    Hm, recept vypadá lákavě, brzy ho vyzkouším a dám vědět jak se jídlo povedlo. Hledám delší dobu recept na paellu a tenhle se mi první opravdu líbí, tak doufám, že se dílko podaří. Čusík. :-P ;-) :-*

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Česnek Cibule Kořenící směs - Paella Langusta Malé škeble Masox Olivový olej Paprika - sladká Rajčata Rýže Sépie Slávky jedlé - Mejillones Slávky jedlé malé Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Makarony zapečené se sýrem a rajčaty

Knedle v hrnečku

Knedle v hrnečku

Hamburská vepřová kýta

Hamburská vepřová kýta

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Tvarohové knedlíky s ovocem mé tchýně

Česnečka po česku

Česnečka po česku

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Mousse au chocolat (čokoládová pěna)

Zavařenina z višní a ořechů s levandulí

Zavařenina z višní a ořechů s…

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Salát z grilované zeleniny

Salát z grilované zeleniny

Doporučujeme

30 minut
Treska s gratinovanou brokolicí a mandlemi

Treska s gratinovanou brokolicí a…

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Nejlepší vaječný likér

Nejlepší vaječný likér

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Poslední sledované recepty

31
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Vanilkové rohlíčky - rychlé
Vanilkové rohlíčky -…
22
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené linecké, pracny, rohlíčky, ořechy i vosí hnízda
Vánoční cukroví podle Josefa Maršálka: Vylepšené…
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky do papírového sáčku
Jak uložit cukroví? Linecké do krabice, kokosky…
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte linecké, pracny nebo sádlovky
Klasické vánoční cukroví bez másla: Vyzkoušejte…
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho milují a nemusíte ho slepovat ani zdobit!
Vitrážové cukroví: Vypadá nádherně, děti ho…
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
AHA.cz Strach o exmanžela Adamovské: Vážná operace!

Strach o exmanžela Adamovské: Vážná operace!

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Pikantní tajemství Brzobohatého: Strach z toalet!

Pikantní tajemství Brzobohatého: Strach z toalet!

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Magické datum 12. 12.: Šance na restart. Jak vám pomůže energie dvanáctek?

Další doporučené recepty:

Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky
Ožralí špekouni podle Ládi Hrušky
Paella s kuřetem
Paella s kuřetem
Paella s mořskými plody
Paella s mořskými plody
Páj plněný pórkem
Páj plněný pórkem
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Páj s brambory, šunkou a zeleninou
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a cherry rajčaty
Pákistánská čočka se špenátem, tofu a…
  • Recepty.cz
  • Paella s mořskými plody
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact