• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocný perník
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný perník

autor: martu.lacek
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný perník
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g hladká mouka
    • 150
      g cukr
    • 150
      g tuk (sádlo)
    • 2
      ks vejce
    • 0,33
      l káva meltová
    • kakao trochu
    • ořechy
    • kompot
    • 1
      lžička jedlá soda
    • perníkové koření nebo skořice
    • hřebíček
    • nové koření
    • badyán

Postup přípravy receptu

1
Všechny ingredience smícháme dohromady a nalijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Pečeme při 180 °C.
2
Upečený se potře marmeládou a polije polevou z mléka a cukru, nebo jen polije čokoládou. Já na něj nedávám nic. Jako ovoce se u nás osvědčily kompotované třešně, dýně, meruňky nebo čerstvá jablíčka.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Perník s mřížkou

Perník s mřížkou

Pudinkový perník

Pudinkový perník

Cuketový perník

Cuketový perník

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty 73 | 25. 2. 2009 08:05

    Já dělám Perník II a ten nám vyhovuje svojí vláčností a nadýchaností-u vás by se asi musela upravit dávka na polovic. Kousek vašeho perníku na mě zbyl a stálo to za zkoušku.Zase něco jiného,a s těma merunkama to byla trefa.Jiří

  • Martina Voldánová | 24. 2. 2009 17:35

    Místo šťávy z kompotu se tady přidává melta. Má potom zajímavou chuť. Tak doufám, že Vám bude chutnat.

  • recepty 73 | 24. 2. 2009 15:01

    Martino,tak jsem dal větší hrst pokrájených meruněk a použil prášek do perníku.Voní krásně.Je ještě horký a musím do práce.Doufám,že na mě zbyde!Ani jsem ho nepoléval.Jiří. Iveto,když je tam tolik melty?To by jste asi vařila,ne pekla.Celé kompoty dávám do tzv.fofr kompotových litých buchet.

  • niobe nightingale | 24. 2. 2009 14:04

    tak tohle jsem ještě neslyšela, že by se do perníku dávala melta! to určitě vyzkoušim, zní to moc zajímavě :)

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:03

    Dají se takto zlikvidovat kompoty,které vám zbývají přes zimu ve spíži.Zkoušela jsem s angreštovým kompotem a bylo to moc dobré.

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 11:01

    Tak já dávám do těsta kompot i se šťávou a je dobrý.

  • Martina Voldánová | 24. 2. 2009 07:51

    Kompot bez vody. Jen nevím množství, prostě od oka. Jen to nepřežeňte, potom by byl moc mokrý a těžký. Já ho peču v hlubším plechu 30 x 40 cm. Smekám před Váma. Neznám chlapa, který by byl tak zapálený do pečení.

  • recepty 73 | 23. 2. 2009 20:09

    Kompot zřejmě bez vody?...Já dávám povidla.To vyjde asi na menší pekáček,že jo?!Jiří

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Badyán Cukr Hladká mouka Hřebíček Jedlá soda Kakao Káva Kompot Nové koření Ořechy Perníkové koření Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Krůtí ragú s brokolicí

Krůtí ragú s brokolicí

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Ředkvičková pomazánka s karotkou

Tvarohová pomazánka

Tvarohová pomazánka

Šumajstr

Šumajstr

Jahodový dort - krémový

Jahodový dort - krémový

Rychlá perníková roláda

Rychlá perníková roláda

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Šťavnatá hovězí roláda s mletým masem

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Koprová omáčka se žampiony
Koprová omáčka se…
13
Staročeské zelí s kroupami a uzeným
Staročeské zelí s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

Krásná Pomeje 4 měsíce po incidentu: Drsné následky!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

  • Recepty.cz
  • Ovocný perník
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact