• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocný čoko dort
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný čoko dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný čoko dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g ovoce
    • 1
      balení želatina
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • bílá čokoládová poleva
    • kokos
  • Piškot
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Bílky se solí ušlehat dotuha. Žloutky utřít s 2-3 lžícemi horké vody do krému, po lžicích vmíchat prosátý moučkový cukr. Žloutkový krém smíchat se sněhem z bílků. Postupně přidávat mouku, solamyl a prášek do pečiva - smíchat metlou na sníh. Těsto vlít do vymazané a vysypané dortové formy, v předehřáté troubě péct cca 25 minut.
2
Poté vyndat, nechat několik minut dojít, vyklopit a nechat vychladnout. Na piškot rozprostřít ovoce a zlehka pokapat šťávou z ovoce. Ze šťávy (příp. i vody) připravit želatinu, nalít ji na piškot s ovocem, nechat zatuhnout. Ve vodní lázni rozpustit čokoládu na vaření, nechat mírně zchladnout.
3
Ušlehat dotuha smetanu (dobře vychlazenou) a sešlehat dohromady s čokoládou. Čokoládovou hmotu rozprostřeme na piškot, necháme zatuhnout (v chladu). Zdobíme např. rozpuštěnou bílou čokoládou (tenké linky "cik cak").Není to žádná "rychlovka", ale příprava je velmi snadná a hlavně výsledek je skvělý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čoko dort s jablkovým pyré

Čoko dort s jablkovým pyré

Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko…

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 27. 3. 2007 21:37

    Želatina "nezanikne", naopak - spolu s ovocem tvoří druhé patro dortu. Čoko hmota ze želatinové vrstvy neklouže - nechávám dort s želatinou nějakou dobu v ledničce, aby žel. pořádně ztuhla. Jinak - kdy lít želatinu, jestli před nebo po vyklopení je jedno :o) Já mám tu zkušenost, že když želatinou pokrývám ovoce, už samo ovoce brání stékání a navíc ji vždy nechám malinko zchladnout, aby nebyla úplně tekutá.

  • Martina | 23. 3. 2007 22:40

    Na želatinu dát ještě čokoládovou hmotu? (je to vlastně Pařížská šlehačka). Není to škoda? A pod čokoládovou hmotou nezanikne želatina? Při krájení dortu čokoládová hmota ze želatiny neklouže? A proč korpus po upečení vyklopit, když naň lijeme želatinu? Želatina si přece lépe udrží tvar (nezteče) když upečený korpus zůstane ve formě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Čokoláda na vaření Hrubá mouka Kokos Moučkový cukr Ovoce Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vynikající zapečené palačinky

Vynikající zapečené palačinky

Selská směs

Selská směs

Husí játra jako předkrm

Husí játra jako předkrm

Rychlá čína

Rychlá čína

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Čína s vepřovým

Čína s vepřovým

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Jednoduché sýrové tyčinky

Jednoduché sýrové tyčinky

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

193
Dýňová tortila
Dýňová tortila
140
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
131
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
123
Máslové řízky
Máslové řízky
47
Knedlíkové nebo toustové kapsy
Knedlíkové nebo toustové…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Milenka Vaška od Evy promluvila: Zásnubní prsten a domluvený kostel

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Hysterky podle zvěrokruhu: Žít vedle těchto znamení fakt nechcete

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

Energická Jiřina Bohdalová (94) po operaci: Zase pracuje!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

  • Recepty.cz
  • Ovocný čoko dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact