• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Ovocný čoko dort
Napište svůj komentář k receptu

Ovocný čoko dort

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Ovocný čoko dort
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g ovoce
    • 1
      balení želatina
    • 250
      g čokoláda na vaření
    • 200
      g smetana ke šlehání
    • bílá čokoládová poleva
    • kokos
  • Piškot
    • 3
      ks vejce
    • 80
      g moučkový cukr
    • 50
      g hrubá mouka
    • 50
      g solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžička prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Bílky se solí ušlehat dotuha. Žloutky utřít s 2-3 lžícemi horké vody do krému, po lžicích vmíchat prosátý moučkový cukr. Žloutkový krém smíchat se sněhem z bílků. Postupně přidávat mouku, solamyl a prášek do pečiva - smíchat metlou na sníh. Těsto vlít do vymazané a vysypané dortové formy, v předehřáté troubě péct cca 25 minut.
2
Poté vyndat, nechat několik minut dojít, vyklopit a nechat vychladnout. Na piškot rozprostřít ovoce a zlehka pokapat šťávou z ovoce. Ze šťávy (příp. i vody) připravit želatinu, nalít ji na piškot s ovocem, nechat zatuhnout. Ve vodní lázni rozpustit čokoládu na vaření, nechat mírně zchladnout.
3
Ušlehat dotuha smetanu (dobře vychlazenou) a sešlehat dohromady s čokoládou. Čokoládovou hmotu rozprostřeme na piškot, necháme zatuhnout (v chladu). Zdobíme např. rozpuštěnou bílou čokoládou (tenké linky "cik cak").Není to žádná "rychlovka", ale příprava je velmi snadná a hlavně výsledek je skvělý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Čoko dort s jablkovým pyré

Čoko dort s jablkovým pyré

Piškotový dort s pudinkem a čoko polevou

Piškotový dort s pudinkem a čoko…

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Dana | 27. 3. 2007 21:37

    Želatina "nezanikne", naopak - spolu s ovocem tvoří druhé patro dortu. Čoko hmota ze želatinové vrstvy neklouže - nechávám dort s želatinou nějakou dobu v ledničce, aby žel. pořádně ztuhla. Jinak - kdy lít želatinu, jestli před nebo po vyklopení je jedno :o) Já mám tu zkušenost, že když želatinou pokrývám ovoce, už samo ovoce brání stékání a navíc ji vždy nechám malinko zchladnout, aby nebyla úplně tekutá.

  • Martina | 23. 3. 2007 22:40

    Na želatinu dát ještě čokoládovou hmotu? (je to vlastně Pařížská šlehačka). Není to škoda? A pod čokoládovou hmotou nezanikne želatina? Při krájení dortu čokoládová hmota ze želatiny neklouže? A proč korpus po upečení vyklopit, když naň lijeme želatinu? Želatina si přece lépe udrží tvar (nezteče) když upečený korpus zůstane ve formě.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dorty Nejlepší dezerty
Moučníky Dorty Svačina Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá čokoládová poleva Čokoláda na vaření Hrubá mouka Kokos Moučkový cukr Ovoce Prášek do pečiva Smetana ke šlehání Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vejce Želatina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Valašská kyselica

Valašská kyselica

Sváteční řezy

Sváteční řezy

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Nejlepší bramborová kaše od babičky

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Bramborová buchta slaná

Bramborová buchta slaná

Smažené špagety se sýrem

Smažené špagety se sýrem

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Kyšková buchta s třešněmi

Kyšková buchta s třešněmi

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Šťouchané brambory s jarní cibulkou

Doporučujeme

20 minut
Letní těstoviny

Letní těstoviny

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

44
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
43
Rybí polévka s rajčaty
Rybí polévka s rajčaty
28
Cibulová polévka podle Marušky
Cibulová polévka podle…
27
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
22
Cuketové hranolky
Cuketové hranolky

Zajímavé články

Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry, které jsou ideální na teplé letní dny
Mozzarella a mascarpone: Skvělé italské sýry,…
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku, perník, brownies nebo muffiny
Sladké buchty z cukety: Upečte z ní bábovku,…
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje snadné hubnutí i lepší trávení. Může to fungovat?
Kytičky vs. zvířátka: Dělená strava slibuje…
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento snadný trik?
Zavařování okurek v myčce na nádobí: Znáte tento…
AHA.cz Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Domlácený Slováček skončil v nemocnici! Mrazivý ortel primáře

Mimibazar Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Itálie: Vysněná dovolená pro každého

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Puntíky jsou trendy pro každou ženu: Na co ale dát pozor ve zralém věku?

Ženy.cz 6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

6 maličkostí, které vám zlepší paměť i soustředění

Blesk.cz Krásná moderátorka Křížková: Odvážné »postřižiny«! A příště hodlá ještě přitvrdit

Krásná moderátorka Křížková: Odvážné »postřižiny«! A příště hodlá ještě přitvrdit

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

Kočičí horoskop: V jakém znamení je váš čtyřnohý miláček a co to o něm vypovídá?

  • Recepty.cz
  • Ovocný čoko dort
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact